Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


četvrtak, 10. prosinca 2015.

Kajtaz burek



Recept Sam vidjela kod chefa Maksuta Aškara SA 24 kuhinja .... nama se veoma dopao.

Sastojci

za tijesto
1 kašika kvasca
1 mala kašika šećera
1/2 dcl ulja
po jednu času 1,5 dcl mlake vode i mlijeka
2 kašike Muska Soli i brašno PO potrebi
za nadjev
200g mljevenog mesa
1 glavica luka Crvenog
1 kašika pirea OD paprike
1 mala kašika Suhe tucane paprike
1 kašika sirupa OD Nara (Šipka)
1 Saka svježeg peršuna
2 kašike vode
1 kašika ulja
1 mala kašika Soli

Priprema Kliknite na sliku ispod da pogledate video 

1.
U malo vode razmutiti šećer i Kvasac PA NEKA dobro zapjeni, na to dodati mlaku vodu i mlijeko, Tako, ulje i brašno da dobijemo mekše tijesto koje se lijepi NE .Vidjećete KADA JE Dosta Jr JE tijesto Stvarno podatno i fino za rad.
2.
Posudu sa tijestom prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se udupla.



3.
Sada pripremimo nadjev Tako STO sitni isječemo luk pa dodamo GA U mezo ja Onda redom SVE Ostale sastojke, peršun NE sitniti Previse.



4.
nadošlo tijesto premijesimo godisnje na radnoj površini oblikujemo OD njega valjak Koji podijelimo na loptice veličine mandarine.



5.


Loptice razvlačimo na ulju Sve IH rastežući rukama ja preklapamo IH ŠTO Više puta.



6.
 Poredamo Tako pripremljeno tijesto na nauljen pleh i na svaki komad utisnemo dobru kašiku nadjeva.



7.

Kajjtaz burek pečemo na 180 stepeni da porumeni lijepo
Posluživanje

Poslužiti vruće, najbolje UZ jogurt.Meni JE bureka ostalo PA Sam GA ostavila u frižider i jela GA nakon Dva dana, Samo podgrijala u mikrovalnoj, bio JE odličan.


Nema komentara:

Objavi komentar