
Sastojci
Prvi Dio:
250 gr šećera u prahu
2 jaja
100 gr lješnjak karamela
1/2 margarina
250 gr mljevenog keksa
Drugi Dio:
250 gr šećera
1dl vode
1/2 margarina
250 gr mlijeka u prahu
Glazura:
100 gr čokolade Bijele
Priprema Ako zelite pogledati video o pripremi kolaca kliknite na sliku ispod
Prvi Dio:
1.
Šećer nesigurnosti u prahu umutiti sa Dva jajeta, PA kuvati NA pari. Kad JE kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati Margarin da se ja na istopi. Dodati mljeveni keks, Sve izmješati PA Sve se jednako rastanjiti u plehu.
Drugi Dio:
1.
Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer istopi dobro. Sklonuti sa MAGAZINE PA dodati Margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati Preko prvog dijela pa izravnati.
2.
Nema komentara:
Objavi komentar