Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


četvrtak, 10. prosinca 2015.

KELLANE


z

za doručak posluzeno UZ jogurt, Ali isto Tako može Da Bude i ručak UZ neku salatu.

SASTOJCI

Tijesto
600 g brašna Podravka Glatkog
1 Kvasac instant Dolcela
2 žličice šećera
2 žličice Soli
5 žlica jogurta
50 ml ulja
420 ml tople vode

Nadjev
500 g sjeckanog mladog luka
sol
papar
Premaz

Oko 50 g otopljenog maslaca



PRIPREMA Ako zelite pogledati video o pripremi kliknite na sliku ispod

1. U zdjelu stavite Sve Suhe sastojke (brašno, Kvasac, šećer, sol) i pomiješajte da se sjedine.
2. Dodajte jogurt, ulje i vodu i miksajte Oko 5 Minuta DOK NE dobijete glatko tijesto.
3. Na ruke stavite malo ulja i prijeđite Preko tijesta da se odvoji OD zdjele. Pokrijte plastičnom folijom (BSG krpom) i ostavite da se diže Oko 30 Minuta.
4. Nakon 30 Minuta tijesto premijesite i ostavite da se diže Jos Oko 30 Minuta.
5. Opet tijesto premijesite i istresite na pobrašnjenu podlogu. Podijelite tijesto na 15-20 kuglica.
6. Svaku kuglicu rastanjite tanko i na polovicu stavite luk pomiješan sa Soli i paprom. Tijesto preklopite i dobro zatvorite prstima DA NE bi izlazio nadjev. Isto napravite s ostatkom tijesta i nadjeva.
7. Tako pripremljene kellane pržite u teflonskoj Tavi na malo ulja VRLO DOK NE lijepo porumene s objektivnu Strane (BSG na grilu).
8. Svaku KADA JE gotova premažite otopljenim maslacem s ja poslužite.

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar