Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

SLANA TORTA - DA VAM GOSTI PAMTE VEČERU CIJELU GODINU



Sastojci
Korice
800-900g brašna tip 400
2kk Soli
1 kesica Praška za pecivo
4 šoljice ulja
1/2 flaše piva (250ml)
100g pečenog susama
Fil sam (Crveni fil)
1 manji Struk praziluka
1 konzerva tunjevine u salamuri
1/2 tegle šampinjona
100g maslinki
1/2 SK senfa
2 SK ajvara

tako, Biber, posni majonez po ukusu
Fil II (svetli fil)
450g kukuruza šećerca (obariti)
250g posnog kačkavalja (
2 konzerve tunjevine u salamuri
5-6 SK posnog majoneza (BSG Više, po ukusu)
tako, Biber po ukusu
Fil III (Zeleni fil)
250g šargarepe barene
1/2 tegle kiselih krastavčića
1/2 manje konzerve graška
1/2 tegle šampinjona
Saka spanaća (barenog)
posni majonez po ukusu
tako, Biber po ukusu
Ja Jos ...
1 Margarin
posni majonez po potrebi
Napomena:
Tegle Su OD 720 g
Konzerve tunjevine OD 180g
šoljica (OD Kafe) ulja
SK supena kašika

Priprema
1.
Korice ispeći DAN ranije, na ovom plehu, 30x22cm. Napravite 6-8 Korica (preporučujem da pravite tortu sa tri korice Jr JE SA četiri previsoka, pa se teže seče). Rastanjite testo, prenesite na pleh i odsecite višak, korice NE treba da Budu pretanke. Peci na 180C Ih, treba da Budu bledo-žute (Kao vanilice).
Učinite filovanja čuvajte U Zvonu za tortu ILI Kesi. Lomljive Su, pa pazite!
2.
Od Ove samo ispadnu DVE torte, verujte da not Previse!
Ako želite tortu sa 3 korice, OD ostatka testa napravite korpice, pa punite salatama!
3.
Sastojke za filove prvo iseckajte, potom štapastim mikserom BSG u blenderu usitnite. Na kraju dodajte po 1/3 umućenog margarina, ja posnog majoneza PO potrebi.

 4.


  Filuje se sledećim redom: Korica-fil I-Korica-fil II-Korica. Stavite težu knjigu odozgo da se SVI slojevi spoje. Narednog dana premažite sa filom III, odozgo ukrasite rendanim kačkavaljem posnim.
Možete da filujete ja drugačijim redom, po želji, Kao ja ovoga puta!
Možete odmah da stavite fil III godišnje četvrtu koricu, ako želite da VAM torta Bude vizu, pa narednog dana premažite posnim majonezom i pospete rendanim kačkavaljem posnim.
Ukoliko želite da VAM fil III Bude zeleniji, dodajte Saku spanaća (Prethodno obarenog).
1.
Ukoliko VAM JE pravljenje Korica zahtevno i komplikovano, možete da koristite korice za Rozen tortu-(IMA IH U velikim marketima BSG rinfuzima), au fil II dodate mleveni, pečeni susam.
2.
Možete da duplirate sastojke za filove, polovinu izmiksajte, A drugu polovinu servirajte Kao salatu!
Posluživanje
Secite na štangle.

Nema komentara:

Objavi komentar