Stvarno ne znam odakle bih krenula da vam uspijem dočarati koliko su ovi trokutići dobri. Mogu samo reći da su trokutići s lješnjacima definitivno na mojoj listi najboljih božićnih kolača. Neki su možda čuli za njega, neki ga i probali, ali definitivno kada uzmete jedan za probu računajte da ćete još po koji. Skroz je jednostavan za napraviti, a ako ga režete po mojim mjerama dobit ćete ih dosta, mada možete rezati da dobijete veće trokute. Htjela sam ih upotrijebiti za slikanje u nekoj kombinaciji sa božićnim kolačićima, ali moj sin je samo dolazio jedan po jedan komad i na kraju je ostao prazan tanjur.
SASTOJCI kliknite next da pogledate jos slika
TIJESTO:
225 gr brašna
1 žličica praška za pecivo
100 gr šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumanjak
100 gr margarina
OSTALO:
3 žlice marmelade od marelice
150 gr margarina
150 gr šećera
2 vanilin šećera
3 žlice vode
100 gr mljevenih lješnjaka
200 gr sjeckanih lješnjaka
ZA GLAZURU:
200 gr čokolade
malo ulja
POSTUPAK PRIPREME TROKUTIĆA
1. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo.
2. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, žumanjak, razmekšani margarin.
3. Dobro izmijesite tijesto da se sve sjedini.
4. U tepsiju od rerne u koju ste prethodno stavili masni papir raširite tijesto, pomozite si prstima.
5. Tijesto premažite marmeladom.
6. Margarin, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na vatru da se sve otopi.
7. Sklonite sa vatre i umiješajte mljevene i sjeckane lješnjake.
8. Ostavite da se smjesa malo ohladi.
9. Nanesite smjesu na tijesto i jednako raspodijelite.
10. Stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
11. Kada se ohladi režite trake iste debljine vodoravno i okomito (4 x 4 cm), a onda svaki još dijagonalno da dobijete trokute.
12. Čokoladu i malo ulja istopite na pari.
13. U otopljenu čokoladu umočite oba oštra kuta trokuta.
14. Ostavite da se ohladi.
15. Trokutići sa lješnjacima se mogu čuvati u metalnoj kutiji oko 2 tjedna.
Nema komentara:
Objavi komentar