
Sastojci
Oko 200 gr piškota (kod nas Jedna velika kutija IMA 210 gr)
Preliv za namakanje piškota:
2 supene kašike nes Kafe
8 kašika vode
3,5 dl mleka
Malo Ruma (BSG amareta, likera OD Badema)
Krema:
4 jaja
16 kašika šećera
500 gr maskarponea (Posto JE preskup, koristila Sam šabački "Ala kajmak")
malo tečne vanile
Za posipanje:
malo kakaoa BSG čokolade u prahu
Priprema KLIKNITE NA SLIKU ISPOD AKO ZELITE DA POGLEDATE VIDEO O PRIPREMI
1.
Za tiramisu koristim vatrostalnu posudu Malu sa slike, Koja JE dimenzija 16 cm x 26 cm, Ali JE konusnog oblika, pa se ka dnu sužava. Recept JE DAT BAS ZA TU veličinu posude.
2.
Najpre treba napraviti preliv za namakanje piškota: staviti vodu da provri, pa njome preliti nes Kafu. Dobro izmešati, da se Sve granula Kafe rastope. Zatim dodati mleko i rum i ostaviti sa Strane.
3.
Krema: razbiti jaja, pa belanca staviti u jednu posudu, A žumanca u drugu. Belanca ulupati u čvrst mikserom Sneg, PA dodati 8 kašika šećera. Mutiti Jos malo, da se šećer rastopi, pa ostaviti sa Strane.
4.
Žumancima dodati 8 kašika šećera, PA IH DOBRO izmutiti mikserom. Dodati gospodine ja malo vanile, pa dobro promešati. U žumanca dodati Sneg OD belanaca, pa OBE smese lepo i nežno promešati špatulom, da se dobije fina gusta krema.
5.
U posudu za tiramisu staviti par kašika kreme, pa na nju slagati piškote, provlačeći IH prvo Kroz preliv sa nes kafom. Složene piškote premazati kremom, pa na kremu složiti Jos jedan crveni piškota. OSTATAK kreme staviti na piškote, zagladiti kremu da se lepo poravna, pa staviti u frižider.
6.
Tiramisu Je najbolji sutradan, Kad odstoji u frižideru 24 sata, Jr. SE TADA lepo seče, ja kocke Su pravilne (STO Kod Mene nije slučaj, JR SMO GA načeli posle nekoliko sati).
Pred Samo služenje, Tiramisu treba posuti kakaom ILI čokoladom u prahu (Najlepše JE KADA kakao stavite u cediljku za čaj, JR TADA ravnomerno posipate direktor kolač).
Nema komentara:
Objavi komentar