Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 30. siječnja 2016.

Ovo još niste znali šta sve može da leči banana



Banana je energetska bomba sa kojom bi trebalo pažljivo da postupate ukoliko ste na dijeti. Ali isto tako je puna vitamina i minerala koji mogu da spreče ili ublaže simptome bolesti.

 


PMS:

Umesto tablete za bolove uzmite bananu. Ne samo da ćete se osećati bolje jer se nećete trovati i stvarati zavisnost, već će na prirodan način vitamin B6 iz banane regulisati količinu glukoze u krvi i tako uticati na vaše bolje raspoloženje.

Anemija:

Banana je bogata gvožđem.

Krvni pritisak, srčani i moždani udar:

Banana je bogata kalijumom, a siromašna solima i zato je savršena namirnica za one koji imaju probleme sa povišenim krvnim pritiskom jer ga snižava i umanjuje verovatnoću srčanog i moždanog udara.

Koncentracija:

Istraživanja su pokazala da kalijum u banani poboljšava koncentraciju.



Probava:

Banana sadrži biljna vlakna koja dovode u red probavu. Znači, laksative zamenite bananom. Banana je jedino sirovo voće koje se može uzimati bez posledica kod hroničnih bolesti. Neutralizuje kiselinu i smanjuje nadraženost želudca, pa je odlična ukolikobolujete od čira.

Jutarnja mučnina:

Banana između obroka normalizuje nivo šećera u krvi, čime reguliše i jutarnje mučnine.

 
Ujed komaraca:

Ugriz istrljati unutrašnjom stranom kore banane. Umanjuje otok i iritaciju.

Nervi:

Velike količine B vitamina pomažu smirivanju nervnog sistema. Kalijum je izuzetno važan u normalizovanju otkucaja srca, šalje kiseonik u mozak i reguliše količinu vode u telu pa je zato sjajna i u kontrolisanju simptoma stresa.

Bradavice:

Komad kore banane stavite na bradavicu sa žutom stranom okrenutom na gore. Pričvrstite flasterom ili zavojem

http://www.biljnaapoteka.info

Nema komentara:

Objavi komentar