Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


četvrtak, 7. siječnja 2016.

Breskvice

gotove breskvice

Sastojci
sitni kolači
Za kuglice
4 šalice brašna (šalice od 2,5 dcl)
1 šalica šećera
1 šalica masti (svinjske, ali može i ulja tko ne voli mast)
2 žumanjka
1 prašak za pecivo
Za punjenje
pekmez od šljiva (ili marmelada od mandarina)
1 kavena žlica ruma
Za umakanje
ekstrakt kruškovac
ekstrakt malina
kristal šećer

Priprema
1.
Brašno, šećer, mast, žumanjke i prašak za pecivo dobro umjesiti.
2.
Rukom kidati komadić tijesta pa praviti kuglice. Ja pravim kuglice veličine, odprilike kao manji orah. Osobno volim da su breskvice manje (dva zalogaja).
3.
Peći dok lagano ne porumene (mogu malo ispucati , ali to nema veze).
4.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohlade. slika
5.
Kada su hladne nježno špicastim nožem izdubiti sredinu svake polovice.
6.
mrvice koje su ostale pomješati sa rumom i sa pekmeza koliko je dovoljno da smjesa bude kompaktna (ne presuha, ali i ne premekana) za spajanje po dvije polovice.
7.
Ekstrakte (4 male žlice odprilike) staviti u odvojene posudice u koje ulijemo malo vode, a u jednu posudu kristal šećer.
8.
Jednu stranu breskvice brzo umočiti u jedan, a drugu u drugi ekstrakt i malo ocjediti te uvaljati u šećer.slika
Dobar tek!!!
Breskvice se mogu odmah jesti, jer budu fine i meke!

Nema komentara:

Objavi komentar