Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 1. siječnja 2016.

Oblatna rolada


Novogodišnji kolači

Jedna fina rolada u oblatnama :)

Sastojci  12 osoba

5 jaja
25 dag šećera u prahu
1 Bourbon vanilija šećer
30 dag maslaca
20 dag čokolade
30 dag mljevenog keksa Petit Beurre
30 dag sjeckanih oraha
15 dag grožđica
5 žlica ruma (za namočiti grožđice)
Pakiranje oblatni
mokre kuhinjske krpe za oblatne
prozirna folija

Priprema Kliknite na sliku ispod ako zelite da pogledate video o pripremi rolade

1.
Pripremiti mokre kuhinjske krpe i namočiti oblatne.
2.
Pripremiti parnu kupelj i zdjelu za kuhanje na pari.

3.
U zdjeli umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
4.
Staviti zdjelu na paru te dodati natrganu čokoladu i na listiće narezan maslac. Mješati pjenjačom dok se maslac i čokolada ne otope i ne sjedine u kompaktnu smjesu.
5.
Maknuti sa parne kupelji te dodati preostale sastojke i brzo namazati oblatne jer će se nadjev vrlo brzo početi stvrdnjavati.
6.
Ostaviti rolade na tacni na zraku preko noći da se osuše, a zatim zamotati u prozirne folije.

Nema komentara:

Objavi komentar