Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 29. veljače 2016.

AKO DOBIJETE SINUS GLAVOBOLJE ILI KONSTANTNO ZAGUŠENJE,TREBATE PROVJERITI OVU SKRIVENU KONEKCIJU

Da li pate od hronične upale sinusa? U ovom stanju ćete imati upale sinuse. Vaš nos će ostati redovno zagušljivo ili ćete imati kašalj koji ne dozvoljavaju da spavati.

Ovo je uporan infekcija koja pogađa više od 32 miliona ljudi.

Postoji mnogo znakova koji mogu reći da imate hronične upale sinusa:

– Konstantna bol u čelo

– Konstantna bol u obrazima

– Bol u zubima

– Bol u nosu

– Bol oko očiju

– Bol u gornjoj vilici

Ali to nije sve. To ponekad može biti praćen vrtoglavicom, loš zadah, umor, ekstremne mučnine, postnazalnog kap po kap i razdražljivost.

Mnogo puta je doktor propisuje antibiotike za sinusa infekcija. Ali, umjesto da rade mnogo dobro, oni mogu postati uzrok iza bol. To je zato što sinusa može dovesti u biofilma.

Dakle, ono što su biofilma? Oni su patogena pramenovima koji uzrokuju više od 80 posto infekcija. Ako uzimate oralne antibiotike, ne postoji sigurnost da oni mogu tretirati ove patogen pramenovima.

Candida albicans je veoma složen i uporne gljivične biofilma da je prilično teško kada je u pitanju tretiranje. Ovo je posebno zbog toga što će se formirati ljigavi premaz koji nije lako probiti.

Antibiotici nisu u stanju napraviti razliku između dobrih i loših bakterija u našem tijelu. To dovodi do stvaranja okruženja oko Candida kvasac, koji se dalje razvija bez ikakve kontrole i štetno za naše tijelo. Ovaj kvasac je već prirodno prisutan u našem tijelu.


Iako antibiotici ne štete ovaj kvasac, oni će negativno utjecati na prirodnu pH ravnotežu u vašem tijelu. Sve ovo znači da je imunitet slabi i idealno okruženje je stvoren kako bi se omogućilo štetne bakterije i kvasci da se razmnožavaju.

Ona može doći kao iznenađenje za vas da skoro svaki 1 u 3 žene u SAD-u pate od kandidijaza (ili simptomi hronične gljivične infekcije.

Kandidijaza nije samo zapušen nos i sinusa bol. To može dovesti do mnogih drugih problema previše, kao što su:

– Loša probava

– Vaginalni problemi

– Urinarni problemi

– Krvarenje desni

– Sore desni

– Acne

– Kože osip

– Umor

– Kandidijaza (bijele mrlje u grlu ili ustima)

Rizik od Candida kvasac rastinje je vrlo visok u žena u sljedećim slučajevima:

– Nakon rođenja kada su koristili estrogena ili antibiotika

– Nakon rođenja, ako su konzumirali hranu koja sadrži visok nivo šećera

Kako spriječiti Pretjerani rast kvasca?

Zbog svih gore navedenih razloga, bitno je da je kvasac iza hronične upale sinusa je uništena. Ali kako da to učinite?

Trebalo bi dodati zdrave masti u hranu. Također morate početi uzimati više i više proteina i povrća. Neki od najboljih izvora proteina uključuju organske grah, divlje ribe i besplatno opseg mesa.

Još jedna stvar koju treba učiniti je da prestanete da uzimate sve vrste šećera koje su nezdrave. Još jedna stvar koju treba smanjiti ili zaustaviti uzimanje su visoko-glikemijski ugljikohidrata. Ovo posebno uključuje zrna imaju kalupe ili kvasca.

Da li znate da gljive se zna da proizvede gotovo 300 vrsta mikotoksina u namirnicama i oni su štetni. Jer postoji vrlo visok rizik od gljivične kontaminacije žitarica, morate smanjiti unos pšenice kada postoje kvasac infekcije. Drugih štetnih namirnica uključuju kikiriki i kukuruz.

Prema nedavnom istraživanju iz Južne Koreje, obećavajući rezultati su pronađeni u slučaju bundeve kože. Koža je utvrđeno da ima vjerovatno antifungalna protein koji pomaže u inhibirajući gljivične infekcije, kao što su Candida. Protein je već poznat naučnicima kao PR-2 i za svoju imovinu sprečavanje gljivica iz napada biljnih usjeva.

Kokosovo ulje je također poznat po svojim snažnim antifungalna svojstva. Ima kaprilna kiselina, koja ima snažnu antifungalni ulogu u probavnom traktu. Ona pomaže regulisanjem rastinje kvasca, ali u isto vrijeme ne uzrokuje nikakvu štetu organa (posebno jetra). Ali kada koristite droge kao što su nistatin, morate biti zabrinuti jetru.

Zatim, tu je ekstrakta lista masline. Ovo je snažna antimikrobna.

Pobrinite se da daju odgovarajuću negu u probavnom traktu. Trebalo bi uzeti dovoljno količine probiotika i prebiotika.

Čišćenje sinuse

Soli također može raditi kao veliki tretman za probleme sinusa. U stvari, možete očekivati ​​da će vam dati bolje rezultate u odnosu na antibiotike. Možete ih koristiti na sljedeći način.

– Uzmite 1 šolja mlake vode (kuvana, a zatim hladi Nije samo topla voda iz slavina.).

– Dodajte pola kašičice podzemnih ružičaste himalajske soli i miješati

– Dodajte pola žličice sode bikarbone

Koristite Neti pot ili sterilna pipeta.

Možete dobiti zdravstvene koristi od aromaterapija ulja, posebno onih koji imaju antifungalna svojstva. Pare od njih mogu očistiti sinuse. Možete koristiti bilo ulje, uključujući čajevac, timijan, origano, i eukaliptusa u sobi difuzor. Najbolja stvar je da možete dodati nekoliko kapi u kadu.

Možete dobiti osloboditi od sinusa zagušenja i redovne glavobolje pomoću ove metode, i tretirati vaše probleme sinusa.

1 komentar:

  1. pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, razgovarala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

    OdgovoriIzbriši