Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 26. veljače 2016.

Ovim sastojkom se hrani karcinom a nalazi se sljedećoj hrani: Ako ne želite da obolite, izbacite iz ishrane

z

Posegnuli ste za jednim keksom, a onda shvatili da ste pojeli cijelu kutiju?

Gasite žeđ gaziranim sokovima, ali uvijek želite popiti još koju čašu?

Razlog tome nije nedostatak samodiscipline nego vrsta šećera koja se nalazi u većini gotovih proizvoda.

Njegovo ime je glukozno-fruktozni sirup.

Glukozno-fruktozni sirup (High-fructose corn syrup, HFCS) je vrsta kukuruznog sirupa.

Proizvodi se na takav način da se uz pomoć enzima dio glukoze pretvara u fruktozu da bi se dobila željena slatkoća. Nastaje mješavina glukoze i fruktoze, koja se zove glukozno-fruktozni sirup.
Proizvođači često koriste glukozno-fruktozni sirup jer je znatno jeftiniji od šećera. Osim toga, HFCS produžuje rok trajanja proizvoda. Naravno da je ovakav aditiv itekako “dobrodošao” u svijetu brze hrane.

Glukozno-fruktozni sirup se naširoko koristi kao zamjena za šećer u mnogim gaziranim pićima, sokovima, jogurtima, žitaricama, pecivima i gotovim juhama.

Nažalost, kao i mnogi drugi aditivi, glukozno-fruktozni sirup ima razarajuće djelovanje na naše zdravlje.

Zašto je glukozno-fruktozni sirup opasan?

Glukozno-fruktozni sirup predstavlja opasnost ne samo za našu liniju. Fruktoza je općenito otrov za naše tijelo, jer ju mozak ne doživljava kao hranu.

Fruktoza, poput glukoze je jednostavni šećer. Jedina razlika je u tome da fruktoza u naša crijeva dospijeva puno sporije nego glukoza, a zatim sporije ulazi u krvotok – zbog toga je njezina apsorpcija ograničena.

– Studija objavljena u časopisu Journal of Nephrology otkriva da konzumiranje “dijetalne fruktoze” pogoršava bolest bubrega inhibirajući crijevne apsorpcije kalcija i izazivaju nedostatak vitamina D.

(naturalnews/alternativa-za-vas)

Nema komentara:

Objavi komentar