Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 26. prosinca 2015.

BANANA- SPLIT TORTA



Ovo je moja rođendanska torta,dakle po mom guštu, lagana jogurt stracciatella krema,malkicu čokolade i obavezno banana
Sastojci
biskvit
100g glatkog brašna
75g šećera
2 jaja

3 žlice kakaoa
8 žlica ulja
6 žlica mlika
2 žličice praška za pecivo

fil
3x(150g ) čašice jogurta stracciatella
400ml slatkog vrhnja
6 listova želatine
2 šećer vanilija
4 banane


1/2 soka od limuna
ukrašavanje
male bananke
50g čokolade za kuhanje
pistaciji

Priprema
1.
Izmiksajte sastojke za biskvit izlijte u okrugli lim i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva
2.
U jogurte dodajte otopljenu želatinu i slatko vrhnje koje ste smiksali skupa sa vanili šećerom
Ako ne uspijete nabaviti ove jogurte zamjenite i običnim u koje još dodajte 50g šećera i 30g naribane čokolade
3.
Na ohlađeni biskvit oko kojeg ste stavili obruč od torte namažite dio kreme,zatim posložite banane koje ste presjekli po dužini(banane prelijte limunovim sokom da ne pocrne)i preko banana ostatak kreme
4.
Po vrhu torte posložite kriškice banane i čokoladne bananke
5.
U vrećicu stavite izlomljenu čokoladu,dobro zatvorite i stavite u vrelu vodu
6.
Kada se čokolada otopi na vrećici probijte malu rupicu i šarajte po torti
Pospite sa malo usitnjenih pistacija
7.
Evo je
u presjeku

Posluživanje
Recept je iz njemačkog časopisa lecker,malkice izmjenjen

 
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar