Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


nedjelja, 27. prosinca 2015.

PARISKE ŠTANGLICE ZAISTA PREUKUSNE A BRZO SE NAPRAVE




Sastojci

Testo
300 gr oraha
150 gr šećera
1 celo jaje
2 žumanceta
100 gr brašna
1 kašika prezle
Šne
2 belanceta
8 kašika šećera

Priprema KLIKNITE NA SLIKU ISPOD AKO ZELITE DA POGLEDATE VIDEO O PRIPREMI ŠTANGLICA

1.
U posudu sipati šećer, orahe (mlevene) i jaja i rukom mesiti. Dodati brašno i kašiku prezle i nastaviti sa mešenjem. Testo se mora skroz sjediniti.
2.

Kad se dobro umesi, na dasku posuti malo brašna, izvaditi testo i napraviti veknicu rolajući ga. Oklagijom istanjiti testo i rukama popraviti da ima oblik pravougaonika.
3.
Zatim umutiti preostala 2 belanceta sa šećerom, tako što šećer dodajete postepeno dok se belance diže.
4.
Gotov šne staviti na testo i premazati. Odmah rezati štanglice i slagati ih u tepsiju koju ste prethodno namazali mašću i naprašili brašnom. Peći na 150°C oko 20 min.

Nema komentara:

Objavi komentar