Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


srijeda, 30. prosinca 2015.

JAFFA KEKS U OBLATNI

jaffa-keks-u-oblatni

Prijatelj mi je nekoliko puta spomenuo kako mu je ovo omiljeni kolač, tako da sam jednom imala priliku kod njega čak isprobala isti kolač sa Jaffa keksom. Zaista mi se okus svidio, jer su sastojci veoma fini, tako da je uslijedilo i prepisivanje recepta. Sa pripremom ovog kolača izbjeći ćete paljenje pećnice, jednostavan je za pripremu i brzo je gotov. Sada kad sam ga i sama isprobala, rado ga uklapam među ostale sitne kolače koje pripremam za neku feštu.

SASTOJCI

450 ml mlijeka
300 gr šećera
250 gr margarina
100 gr čokolade
500 gr mljevenog keksa
100 gr kokosa
2 lista oblatne
3 kutije Jaffa keksa
PRIPREMA KOLAČA SA JAFFA KEKSOM

1. Mlijeko, šećer, margarin i čokoladu stavite na srednju vatru da se sastojci istope, može malo kuhati.
2. Sklonite sa vatre i prelijte preko mljevenog keksa i kokosa, pomiješajte kuhačom.

smijesa-za-kolac

gotova-smijesa

3. Ostavite da se ohladi, tako da nebi toplina topila čokoladu od keksa.
4. Pola smijese rasporedite po oblatni.

slaganje-oblatna

smijesa-na-oblatni-prvi-dio



5. Jaffa keks poredajte preko smijese, tako da čokoladni dio bude okrenut prema dole.

slaganje-keks

6. Preko keksa rasporedite ostatak smijese.

slaganje-drugi-dio-smijese

7. Smijesu poklopite sa oblatnom, tako da dio sa kockicama bude okrenut prema dole.

druga-oblatna-slizeni-kolac

8. Malo pritisnite oblatnu da se sve slijepi.
9. Stavite u frižider da se kolač stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar