Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 25. prosinca 2015.

SNICKERS!!! Za sve ljubitelje ove cokolade...evo recept za domaci...koji je pomeni puno bolji od kupovnog...a sigurno je zdraviji... FANTASTICAN JE!!!

Sastojci
10 bjelanjaka
17 žlica šećera
10 dkg mljevenog kikirikija(kupiti u ljusci-obavezno)
10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka
1 žlica ulja
3 žlice brašna


  2 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo : )
KREMA:
10 žumanjaka
10 dkg čokolade + dvije snickers čokoladice
20 dkg šećera
20dkg margarina
20dkg sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme
Priprema
Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u čvrstu pjenu(ja dodam i mrvicu soli za čvrstoću),nakon toga dodamo šećer i ulje.
U jednu posudu stavimo lješnjake,mljeveni kikiriki(najbolji je onaj u ljusci,pa ga oljuštite i sameljite),brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u čvrsti snijeg da nam i dalje ostane što čvršći.
To sve stavite u lim koji ste predhodno namazali maslacem(ja stavim na papir za pečenje tako mi je bolje) i pecite biskvit na 180*C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pečenja ovisi kakvu pečnicu imate : )

KREMA:

Izmiksane žumanjke i šećer staviti na paru i skuhati,kad je već kuhano dodajte čokoladu i lagano miješajte dok se čoksa ne istopi(ja dodam i dvije snickers čokoladice, a ne morate) : )
Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin (ja stavljam onaj za kreme sa okusom slatkog vrhnja,a može i obični).Nakon toga u kremu stavite isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga preko kolača,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj kupovni preljev je genijalan : )
GLAZURA-GANACHE OD ČOKOLADE


  Glazura nije klasična nego pravite ganache od čokolade zato i izgleda tako deblja na slici,a pravite na slijedeći način:
500 ml slatkog vrhnja (ja radim sa zbregov sl vrhnjem)
300gr čokolade ( radim sa onom iz Lidla za kuhanje i ne smije biti čoksa da je ispod 50% kakaa ),
Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega stavite izlomljenu čokoladu te lagano miješajte (sa puuuuunnnooo ljubavi) : ))) dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača i dobro,dobro ga ohladite prije posluživanja.
Dobar tek i uživajte u kolaču : )
Posluživanje

Napomena:ganache će Vam biti skroz rijedak i zato kolač mora ostati u dubljem limu za pečenje kad stavljate ganache preko kolača, ganache će se kroz nekoliko sati u hladnjaku stisnuti…
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar