Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


srijeda, 30. prosinca 2015.

TORTA OD ORAHA SA BIJELOM ČOKOLADOM


torta-od-oraha-sa-bijelom-cokoladom

Suprug i djeca su otišli kod bake, a ja sam sa velikim guštom, opšteno i bez ometanja prionula pripremati novu slasticu. Mogu odmah reći da je rezultat bio odličan, jer je torta toliko izdašna, sočna, umjerene slatkoće. Bez obzira što je torta od oraha, nije teška i poseban okus upotpunjuje rum koji je dio kreme. Sa istopljenim šećerom htjela sam podići dekoraciju, te se isti šećer odlično uklopio u fine okuse ove torte od oraha sa bijelom čokoladom.

SASTOJCI

BISKVIT:
6 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice mljevenih oraha
prstohvat cimeta
FIL:
230 ml mlijeka
30 gr gustina
200 gr šećera
2 vanilin šećera
100 gr bijele čokolade
150 gr mljevenih oraha
2 čepa ruma
250 gr Zvijezda margarina
DEKORACIJA:
mljeveni i krupni orasi
istopljeni karamel od šećera
BISKVIT SA ORASIMA

1. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
2. Dodajte brašno, orahe i prstohvat cimeta, te zajedno izradite.
3. Čvrsto izrađeni snijeg od bjelanjaka dodajte u smjesu sa žumanjcima i lagano kuhačom sjedinite.

smijesa-za-biskvit

4. Na dno kalupa (moj je 24 cm) postavite masni papir, ovdje možete vidjeti da sam koristila obruč, mada je svejedno.
5. Ulijte pripremljenu smijesu i stavite peći na 180 stupnjeva 25 min.

pripremljena-smijesa-za-pecenje

6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, zatim ga prerežite na dva jednaka dijela.

peceni-biskvit

prerezani-biskviti

FIL OD ORAHA I BIJELE ČOKOLADE

1. Gustin, šećer, vanilin šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko umiješajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miješajte sve dok se ne istopi sva čokolada.
4. Dodajte mljevene orahe i rum, te sve zajedno izmješajte i ostavite da se ohladi.
5. U hladno izrežite na trakice Zvijezda margarin sobne temperature, zatim sve sjedinite.



fil-sa-zvijezda-margarinom

SLAGANJE AKO ZELITE DA POGLEDATE VIDEO O PRIPREMI KLIKNITE NA SLIKU ISPOD

1. Biskvit

slaganje-prvi-biskvit

2. Trećina fila

slaganje-fil

3. Biskvit

slaganje-drugi-biskvit

4. Ostatak fila premažite po cijeloj torti

cijela-torta-premazana-filom

5. Za dekoraciju po površini posipajte mljevene orahe, po rubovima složite krupne orahe. Istopite šećer i na dršci kuhače koju držite u zraku, žlicom polijevajte istopljeni šećer pomjerajući pokrete preko kuhače, tako ćete dobiti ovaj dio od šećera što vidite na slici.

Nema komentara:

Objavi komentar