Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


nedjelja, 27. prosinca 2015.

TORTA A’LA SARMA



Svoju evoluciju doživjelo je i omiljeno tradicionalno jelo pretvorivši se iz zamotuljaka u ukusnu tortu koja će oduševiti sve generacije.

SASTOJCI
1 Fant za punjenu papriku i sarmu
2 žlice ulja
80 g Pancete
300 g šampinjona
1 mrkva

400 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
60 g Riže okruglo zrno
50 ml bijelog vina
1 glavica kiselog kupusa


 

PRIPREMA
1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.

2. Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i dodajte šampinjone narezane na listiće.

3. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa maknite s vatre.

4. Smjesi dodajte naribanu mrkvu, mljeveno meso, rižu, vino i pripremljeni Fant. Sve dobro promiješajte.

5. U okruglu posudu (O 24 cm) posložite listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrijete i obod.

6. Preko njih nanesite smjesu i poravnajte te prekrijte listovima kupusa. Pecite na 180 °C oko 60 minuta.

7. Kod pečenja jelo možete premazati uljem ili prekriti tako da se gornja kora jako ne zapeče.

Posluživanje
Poslužite toplo, narezano u obliku šnita torte.

Savjet
Ovo je moderna inačica klasične sarme. Ne moraju se motati sarmice, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik i kod pripreme i kod posluživanja (reže se u obliku šnita torte).

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar