Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


srijeda, 30. prosinca 2015.

NESQUIK SAN TORTA


nesquik torta

Divna nesquik torta početak je nove serije recepata u 2014. godini. U zadnjih mjesec dana dosta sam pravila božićno-novogodišnje kolačiće koji su bili veoma zanimljivi i traženi. Pravila sam inventuru sagledavši cijelu prošlu godinu sa izdvojenim top receptima. Sada se vraćam u svakodnevicu, te pravim slastice koje je lijepo isprobati u razno-raznim prilikama. Ova nesquik torta je za svaku pohvalu, a pronašla sam je po preporuci prijateljice, na stranici Coolinarike i naravno ja sam oduševljena. Posebno mi se sviđa jako ukusna krema sa nesquikom koju ću morati isprobati i u nekim drugim kombinacijama. Nakon što sam ju pravila prvi puta za Božić, morala sam ju ponoviti za sinov rođendan i tako ju koristila kao gornji kat na torti.

SASTOJCI KLIKNITE N A SLIKU ISPOD AKO ZELITE DA POGLEDATE VIDEO O PRIPREMI TORTE

SMEĐA KORA:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od čokolade
ŽUTA KORA:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
BIJELA KORA:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice gustina
FIL:
15 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica vrhom punih brašna
1 l mlijeka
1,5 margarin
400 gr Nesquika
300 gr šlaga u prahu
3 dcl mlijeka
dekoracija po želji


SMEĐA ČOKOLADNA KORA

1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od čokolade, sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 x 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
prvi
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.

smeđi biskvit
6. Ostavite da se ohladi.
ŽUTA KORA OD VANILIJE
1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od vanilije, sve sjedinite.
žuta smjesa
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
drugi
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
zuti-biskvit
6. Ostavite da se ohladi.
BIJELA KORA SA GUSTINOM
1. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Postepeno dodavajte šećer.
3. Lagano dodajte gustin, sve sjedinite.
bijela smjesa
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm) u koju ste prethodno stavili masni papir.
treci
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
bijeli-biskvit
6. Ostavite da se ohladi.
PRIPREMA NESQUIK KREME
1. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom.
2. Brašno sa pjenjačom izmutite sa 2 dcl mlijeka, ostalo mlijeko stavite kuhati.
3. Sjedinite žumanjke sa brašnom.
4. Ukuhajte u uzavrelo mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok ne postane gusto.
zumanjak-krema
5. Skinite sa vatre i dodajte 200 gr Nesquika, i sjedinite.
skinuti
6. Ostavite da se ohladi.
neskvik-krema
7. Dodajte izrađeni margarin.
8. Dodajte ostatak Nesquika i sve sjedinite.
nesquik-fil
9. Posebno umutite šlag u prahu sa 3 dcl mlijeka.
NESQUIK TORTA SLAGANJE
1. Bijela kora – fil – šlag
prvi-sloj
2. Žuta kora – fil – šlag
drugi-sloj
3. Smeđa kora – fil – šlag

Nema komentara:

Objavi komentar