Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 25. prosinca 2015.

Božićne zvjezdice (cvjetići)



Sastojci

30 dag Podravka glatkog pšeničnog brašna
30 dag Podravka oštrog pšeničnog brašna
20 dag šećera
30 dag margarina
2 jaja
pola vrećice dolcela praška za pecivo
2 dolcela vanilin šećera
malo limunove korice
Podravka marmelada (po želji, ja sam upotrijebila miješanu)
šećer u prahu-za posipanje

Priprema
1.
Pećnicu ugrijati na 170.
2.
Izmješati obje vrste brašna sa šećerom, vanil šećerom i praškom za pecivo. Dodati jaja i limunovu koricu pa izmješati. Na kraju dodati margarin narezan na listiće i izraditi tijesto.
3.
Tijesto ostaviti sat vremena u hladnjaku. Nakon što se odladilo, na pobrašnjeloj podlozi ga tanko razvaljati (debljina od nekoliko milimetara). Zvjezdastim kalupom vaditi zvjezdice (pola od ukupne količine su pune zvjezdice, a pola imaju rupicu u sredini) i staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje. Možete raditi i cvjetiće.
4.
Zvjezdice peći 7-10 minuta. Ne smiju požutjeti, moraju izgledati pomalo sirovo i biti mekane, kad počnu dobivati boju, odmah s njima van iz pećnice :) Vruće ih obilato posipati šećerom u prahu-samo gornji dio, one koje imaju rupicu u sredini. Ostaviti da se ohlade.
5.
Pune zvjezdice premazati marmeladom (okus po želji) i poklopiti gornjom zvjezdicom (cvjetićem) koja ima rupicu u sredini.
Posluživanje



Najbolje su kad odstoje nekoliko dana.
Količina sastojaka je poprilično velika, jer ih mi uvijek radimo puuuno :) Vi si možete prepoloviti količinu sastojaka ako ne želite veliki broj zvjezdica.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar