
Nedavno sam pravila ove Ferrero kuglice koje su nas raspametile. Primjetila sam nekiliko puta da ste pokazali interes za njih, tako da je došao trenutak da ga i objavim. Svakako, ove kuglice možemo iskompletirati sa Ferrero rocher tortom izuzetnog okusa, kao dekoraciju. Vjerujem da ste svi probali original verziju, tako da znate o kojem okusu je riječ, još samo preostaje da isprobate domaću varijantu.
SASTOJCI
ZA KUGLICE:
300 gr lješnjaka
250 gr napolitanki sa lješnjacima
150 gr čokolade
100 gr eurokrema
250 gr margarina
GLAZURA OD ČOKOLADE:
150 gr čokolade
3 žlice ulja
IZRADA FERRERO KUGLICA
1. Na pari rastopite čokoladu, eurokrem i margarin.
2. U velikoj posudi izmrvite napolitanke.
izmrvljene-napolitanke
3. Napolitanke pomiješajte sa prženim i sjeckanim lješnjacima.
4. Istopljene sastojke prelijte preko napolitanki i lješnjaka, nastavite miješati kuhačom.
itopljena-cokolada-i-napolitanke
gotova-smijesa-za-kuglice
5. Smijesu stavite u frižider da se hladi oko sat vremena.
6. Na pari otopite čokoladu za glazuru sa uljem.
7. Ohlađenu smijesu žličicom vadite i pravite kuglice među dlanovima.
napravljene-kuglice
8. Umačite ih u otopljenu čokoladu i slažite na tacnu sa masnim papirom.
kuglica-u-cokoladi
gotove-kuglice-sa-cokoladom
9. Vratite kuglice u frižider da se još glazura stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar