srijeda, 30. prosinca 2015.
FERRERO ROCHER KUGLICE
Nedavno sam pravila ove Ferrero kuglice koje su nas raspametile. Primjetila sam nekiliko puta da ste pokazali interes za njih, tako da je došao trenutak da ga i objavim. Svakako, ove kuglice možemo iskompletirati sa Ferrero rocher tortom izuzetnog okusa, kao dekoraciju. Vjerujem da ste svi probali original verziju, tako da znate o kojem okusu je riječ, još samo preostaje da isprobate domaću varijantu.
SASTOJCI
ZA KUGLICE:
300 gr lješnjaka
250 gr napolitanki sa lješnjacima
150 gr čokolade
100 gr eurokrema
250 gr margarina
GLAZURA OD ČOKOLADE:
150 gr čokolade
3 žlice ulja
IZRADA FERRERO KUGLICA
1. Na pari rastopite čokoladu, eurokrem i margarin.
2. U velikoj posudi izmrvite napolitanke.
izmrvljene-napolitanke
3. Napolitanke pomiješajte sa prženim i sjeckanim lješnjacima.
4. Istopljene sastojke prelijte preko napolitanki i lješnjaka, nastavite miješati kuhačom.
itopljena-cokolada-i-napolitanke
gotova-smijesa-za-kuglice
5. Smijesu stavite u frižider da se hladi oko sat vremena.
6. Na pari otopite čokoladu za glazuru sa uljem.
7. Ohlađenu smijesu žličicom vadite i pravite kuglice među dlanovima.
napravljene-kuglice
8. Umačite ih u otopljenu čokoladu i slažite na tacnu sa masnim papirom.
kuglica-u-cokoladi
gotove-kuglice-sa-cokoladom
9. Vratite kuglice u frižider da se još glazura stegne.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar