Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


četvrtak, 17. prosinca 2015.

ČOKOLADNA RAFAELLO TORTA.



Sastojci:
 biskvit (24 cm);
13 dag margarina,
30 dag šećera,
3 Jaja,
 120 ml mlijeka,
 16 dag brašna,
6 dag kakaoa,
1 m.ž sode bikarbone,
1 m.ž Praška za pecivo,
 prstohvat Soli,
 tamna krema;
2,5 dcl mlijeka,
 2,5 dcl slatkoga vrhnja,
1 vrećica pudinga s okusom Instant čokolade (Galeta ...),
 Bijela krema;
 2,5 dcl slatkoga vrhnja,
2-3 (po 18 dag) jogurta OD kokosa,
1 Instant želatina,
 ukras; 1 kutija Rafaello kuglica,
Oko 5 dag kokosa,
 15-20 dag čokolade za kuhanje,
 2-3 kašike ulja Velike.

Priprema 
1. Izmiksamo Margarin sa šećerom, dodamo Jedno PO Jedno jaje, brašno, kakao, mlijeko, sodu, sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u kalupu za torte okruglome promjera 24 cm na 180 stupnjeva Oko 40-tak minuta.Kad se ohladi GA prerezati na pola.
2. Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja (svakoga po 2,5 dcl) i dodamo trenutak Puding TE izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šljake kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i trenutak želatinu.
3. Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.

 4. Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.

Nema komentara:

Objavi komentar