Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


četvrtak, 17. prosinca 2015.

NEODOLJIVE PUTER KIFLE! KARAKTERISTICAN JE NACIN PRIPREME, DRUGACIJE SU JER NEMAJU NI MLEKO NI JAJA A IPAK SU ZLATNE, MEKANE I MIRISU “DO SUSEDNOG SELA” wink emoticon



Sastojci:
Testo:
1 kg mekog brasna tip 400
500 ml vode
1 kocka (50g) svezeg kvasca
3 kasike pune secera
1 kasika soli

100 ml zejtina

Za premazivanje:
majonez – posni ili obican
susam
Za prelivanje:
250 gr putera ili margarina
Priprema:


U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kasikom secera. Prosejano brasno sobne temperature usuti u vanglu, dodati 2 kasike secera, 1 kasiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml zejtina. Umesiti lagano, uz eventualno dodavanje jos malo brasna, da testo bude glatko, mekano i da se ne lepi. Sve se radi odmah, ni kvasac ni testo ne cekate da narasta. U zavisnosti od toga koju velicinu kifle zelite, mozete deliti na vece ili manje loptice. Moje su kifle velicine omanje veknice (moze za sendvic). Dakle, testo podeliti na 5 delova, uvaljati malo rukom kao kobasicu pa nozem svaku iseci na 10 i od svakog dela napraviti malu lopticu. Uzimate onu prvu lopticu koju ste uvaljali, malo razvuci oklagijom u oblik elipse i rukama lagano urolati klipic – kiflicu.
Pleh blago podmazati margarinom i kiflice redjati na razmaku jer prilikom stajanja i pecenja dosta narastu. Meni su stale u dva veca pleha, ako su sitnije trebace vam i tri
Ostaviti ih da odmarajau i narastaju oko 2 sata na toplom mestu. A vi za to vreme popijte kaficu il porazgovarajte telefonom s najboljom drugaricom (kao ja – taman nam je toliko tebalo) Narasle kifle cetkicom premazati majonezom – to je štos i posuti susamom. Rernu ugrejati na 220 C i peci da lepo porumene. Paziti da se ne prepeku. 250 gr margarina otopiti i ugrejati (ja to radim u serpici s poklopcem jer prska a treba da bude vrelo). Pecene, tople kifle odmah preliti toplim margarinom, na svaku kiflu po kasika, dve i ostaviti da se ohlade. Necete znati kako da stanete! Prijatno!!!
Posluživanje:
Kad sam ih prvi put probala mom odusevljenju nije bilo kraja Na posnim slavama ocekujete nesto sto “moze da prodje” a ovo je bio pravi hit!
Greota ih je mazati i puniti nadevima, same po sebi su neodoljive.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar