Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


srijeda, 2. prosinca 2015.

ODUŠEVI ĆE VAS KAKO SE BRZO SPREMA, A OKUS MU JE FANTASTIČAN””ZUCCHINI LOAF””



Divan ja jako socan kruh OD tikvica, povrca i przene slanine BSG sunke ... salatica už na sam tost kompletan rucak ...
Sastojci
1 šalica od 250 ml.
5 jaja
150gr. brasna
2 zlicice Praška za pecivo
375gr. izrendanih tikvica
1 Veliki luk
50-70gr. gljiva
1 mrkva
200gr. friske slanine ILI sunka
1 šalica cheddar sira ILI Drugi topljivi
60ml. ulja
Sol, Peper, Vegeta
Priprema
Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u Tavi przite Sitno sjecaknu slaninu BSG sunku DOK NE postane hrskava.Ocijedite OD ulja.
U istoj Tavi przite Sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrće Zajedno.
U zdjelu izmiksajte BSG izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brašno pomijesano sa praskom za pecivo.
Ocijedite tikvice OD tekucine.
U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice, smjesu sa slanininom i povrcem, mrkvu, cheddar sir BSG Drugi topljivi, ulje, sol i vegetu Peper.
U pouljeni hljeb pleh istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C Oko 35min. ILI DOK Fino NE dobije braon boju.
Ako VAM ostane ostatak OD loafa, isjecite na tanke snite, isprzite u Tavi, isprzite jaja i tost fantastican dorucak.Ili za rucak, isprzite hljeb snite i posluzite sa Bilo kojim sosom OD gljiva, smedi SOS ILI Drugi.
Posluživanje
U smjesu mozete dodavati i Drugo povrće, grasak, cesnjak, špinat ILI STO VEC volite.
Takoder mozete Peci u obicnom plehu za kolace 30X20cm Ili u Muffin pleh.
Preuzeto sa: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar