Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


utorak, 1. prosinca 2015.

ŠAMPITA

ŠAMPITA11

Biskvit:
6 žumanjaka
5 kašika šećera
6 kaš.ulja
6 kaš.mlijeka
6 kaš.brašna

Saum:
6 bjelanjaka
50 g šećera

Agda:
450 g šećera
2 fildžana vode

Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke staviti u veću posudu, jer će se kasnije dodavanjem agde povećati volumen.
Žumanjke dobro umutiti sa šećerom, zatim dodati mlijeko,ulje i brašno.Tepsiju premazati sa malo ulja,izliti smijesu i peći 10 minuta.
Bjelanjke dobro umutiti u čvrst šaum i u to dodati 50 g šećera.Mutiti još 10 minuta.
Ukuhati šećer i vodu( agda mora biti gusta)
U šaum polako sipati vruću agdu ne prestajući mutiti 15-20 minuta.

Gotov šaum staviti na biskvit i oblikovati šampitu.

Nema komentara:

Objavi komentar