
Sastojci
Za 40 – ak keksića :
125 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
žlica ekstrakta vanilije
200 g brašna
prstohvat soli
100 g mljevenih badema
80 g milke noisette
za valjanje šećer u prahu
Priprema
1.
Maslac i šećer izmiksajte u pjenastu smjesu. Zatim dodajte jaje i aromu vanilije.
2.
Brašno prosijte i dodajte mu prstohvat soli, te ga postepeno dodajte smjesi od maslaca. Dodajte i bademe ( trebaju biti sitnije samljeveni, ja ih sameljem 2 puta na mašinicu ). Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju ili vrećicu, pa ostavite u hladnjaku sat vremena.
3.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje.
4.
Čokoladu izlomite na kockice, pa svaku kockicu prepolovite. Od tijesta uzimajte male komadiće, oblikujte u kuglicu, pa u svaku utisnite pola kockice čokolade. Pecite ih 12 -15 minuta, gotove su kad s donje strane porumene.
5.
Još vruće keksiće uvaljajte u šećer u prahu. Pospremite ih u metalnu ili staklenu posudu s poklopcem
Posluživanje
* svaki moj sirovi keksić s komadićem čokolade je težio 14 -15 grama.
* umjesto milke noisette možete koristiti i neku drugu čokoladu.
* toliko su dobri da vam preporučujem da odmah radite duplu smjesu :)
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar