
Sastojci
Za testo:
3 jaja
1 žumanac
1 kašičica soli
4 kašike smeđeg šećera
1 vanilin šećer
korica limuna
500 ml mlakog mleka
1 kesica suvog kvasca
250 g otopljenog margarina
800 g pšeničnog oštrog brašna
300 g integralnog brašna
Za nadev:
2 kg jabuka
200 g smeđeg šećera
cimet
200 g krupno mlevenih orasa
prezla
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1.
Sjedinite jaja, žumanac, so, šećer, vanilin šećer i rendanu koricu limuna u većoj plastičnoj posudi i izmešajte varjačom. Otopite margarin i ostavite da se malo prohladi. Dodajte u posudu i mlako mleko i suvi kvasac, a potom i prohlađeni otopljeni margarin, pa na kraju obe vrste brašna. Dobro izmešajte varjačom pa rukom umestie glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite testo da raste, pola sata do sat vremena, dok pripremate nadev.
2.
Nema komentara:
Objavi komentar