Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 28. studenoga 2015.

DOMAĆE MEDENO SRCE - MMM CIJELA KUĆA MI MIRIŠE NA MEDENJAKE..MJERA JE NA ČAŠE ZBOG LAKŠE PRIPREME!



Ako kolačiće izrežete modlicama U obliku srca i obložite čokoladom, OVO definitivno postaje 'polusitni' kolač Koji bez imalo razmišljanja trebate uvrstiti na ovogodišnju listu svojih božićnih kolača.
Potrebno: (mjera JE čaša OD 2 dl)
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka

3 žlice ulja
5 žlica pekmeza OD marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz: 5 žlica pekmeza OD marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru: 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
Priprema:
Pomiješati u posudi Sve Suhe sastojke pa postepeno UZ miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu Koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu RADI lakšeg odvajanja na Dva jednaka dijela. Trebali Biste dobiti cca. 8 dl smjese.

 U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175 ° C 15 Minuta. Izvaditi Iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po Tome Drugi Dio smjese pa vratiti U pećnicu i nastaviti peći Jos 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite Tako da IH natrgate na sitne komadiće, polijete sa Dvije žlice Ruma pa radite muški kuglice vlažnim rukama, uvaljate IH u čokoladu i po želji ukrasite

Nema komentara:

Objavi komentar