subota, 28. studenoga 2015.
LINZERI SA BADEMIMA
Baš mi JE Palo na Pamet KAKO bih i ja mogla napraviti svoje prve linzere, A na meni JE naveo recept Koji Sam pronašla u jednom časopisu i naravno moje modle koje imam VEC neko duže VRIJEME. Stalno Sam Sa tim odugovlačila misleći KAKO takvi Recepti NE bi trebali Biti Problem za napraviti, ŠTO SE naravno ja pokazalo, ai super mi JE ŠTO SE naprave doista Brzo, ako NE računamo VRIJEME potrebno za hlađenja tijesta.
SASTOJCI
250g margarina
100 g šećera
1 vanilin šećer
250 g brašna
prstohvat Soli
150 g mljevenih Badema
marmelada po izboru
IZRADA LINZERA
1. U zdjeli pjenasto smiksajte Margarin sa šećerom i vanilin šećerom.
2. brašno pomiješajte sa solju pa postupno dodajte GA margarinu.
3. Na kraju dodajte mljevene bademe.
4. tijesto ostavite Oko 2 sata u frižideru.
5. Kad odstoji, tijesto tanko razvaljate i režete modlama.
6. Stavite IH NA lim obložen masnim papirom za pečenje.
7. Pecite na 180 stupnjeva 10-12 Minuta.
8. Keksiće sklonite sa Lima, možete sa papirom i ostavite da se ohlade.
9. Na cijele keksiće stavite po pola žlice marmelade pa poklopite preostalim keksićima.
SAVJETI:
1. Margarin obavezno mora Biti sobne temperature.
2. tijesto KADA valjate možete se učiniti na masnom papiru godišnje dodatno preklopiti drugim masnim papirom TE valjati oklagijom BSG možete malo pobrašniti podlogu na kojoj valjate. Preporučuje se malo umočiti u brašno modle da se može lakše izvući tijesto.
3. Ostatke možete ponovo premjesiti, ako treba jos ohladiti da se tijesto dodatno stvrdne da bi se mogli dobiti ljepši oblici. Ne preporučuje se mijesiti tijesto Više OD Dva puta Jr se gubi prhkost, Kao i sa dodavanjem brašna.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar