Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


nedjelja, 29. studenoga 2015.

POHANE PALACINKE



Sastojci
za 22 palačinke;
2-3 jaja
Malo Soli, šećera
1 l mlijeka
1 dcl vode Mineralne
glatko brašno po potrebi
za punjenje;
1/2 kg šunke za pizzu
30 dag sira Gaude
1 čaša plavog kiseloga vrhnja
za pohanje;
3 Jaja
sol
15 dag glatkog brašna
Oko 20-30 dag krušnih mrvica

Priprema
1.
Smjesu za palačinke možete napraviti i po svom receptu, ja stavljam jaja, mlijeko, mineralnu, sol i šećer TE brašno po potrebi.Ispecite IH ja ohladite.Na sredinu palačinke staviti šnitu šunku, pa premažite žličicom JE kiseloga vrhnja, krv stavite deblji komad sira (ja stavljam širine palačinke Kad se zarola, Tako JE lakše zarolati, A deblja šnita daje sočnost i kod rezanja se baš gospodine lijepo vuče ja NE Bude Ga premalo (Kad JE šnita tanka gospodine se rastopi ja NiTi se NE osjeti, A palačinka JE Suha ).
2.

Kod rolanja prvo uvijemo krajeve sa Strane, PA Onda zarolamo.Tako Nam nadjev prilikom pečenja NE izlazi, A nisu potrebne ni čačkalice.Kad IH zarolamo, pohamo Ih na uobičajen Način-brašno, jaja pa u mrvice Krusne.
3.
Možete IH zamrznuti i vaditi po potrebi, Kad VAM zatreba nešto na brzinu.Tacna se posipa s krušnim mrvicama i krv se redaju palačinke, prekriju se plastičnom folijom i zamrznu.Za par sati, Mogu se izvaditi i spremiti u vrečicu i natrag u škrinju, PA IH vadite Kad poželite poje VAM zauzimati Puno MJESTA.
4.

Pržiti na vrućem ulju Ih, NE prevrućem DA NE izgore izvana.Ne treba im Dugo, tek toliko da se sir rastopi unutra, A palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu.Poslužiti UZ salatu, tartar, kečap ILI majonezu.

Nema komentara:

Objavi komentar