Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

KARAMEL / BANANA torta - Predivna, djeca Su luda za njom - gotova za 30 min.!



Sastojci
banana sloj
2 kasikeputera 1/4 soljebraon šećera 1 cajna kasikavanilije 3zrele banane
krema OD sira
500 gr krem ​​sira + 2 supene kasike putera 1 soljabraon šećera 3jaja 2 cajne kasike extrakta OD vanilije 1 cajna kasika

karamel toping
1 i po soljasecera 1/4 soljevode 1 supena kasika Soka OD limuna BSG kukuruza sirupa 1 solja vrhnja
podloga
12 Kom zobeno keksica 1/2 solje pekan oraha / obicnih oraha 1/4 soljeomeksalog putera
Priprema:
PRIJE Nego predjete na konkretne korake izvjedbe kolaca, pripremite kalup. Oblozite GA SA vanjske Strane alufolijom, Jr cete kolač Peci u vodenoj kupki!
Vodena kupka: uzmite serpu BSG tepsiju, vecu OD kalupa za kolač, ja stavite u zagrijanu rernu. Na sredinu serpe postavite kalup oblozen Dobo alufolijom. Jako JE bitno da voda prodre u kalup NE I NE nakvasi kolač. Sad sipajte kljucalu napraviti jedne trecine oblozenog kalupa i pecite Tako.
Keks, pekan orahe i omeksali puter ubacite u hrani procesor / blender, pulsirajuci par puta da se poručio isitni i sjedini. Istresite u kalup i prstima BSG casom pritiscite poručio na dno kalupa, NE na stranice! Pecite 10 to 12 Minuta.

U Tavi otopite puter i šećer, dodajte vaniliju, ja na kraju oguljene banane izrezane po duzini Ili na kolutove. Lagano promijesajte da ogreznu u saftu. Tople istresite Preko ohladjene pecene Kore.
Mutite gospodine DOK NE omeksa dodavajuci kolicinu šećera u dva navrata. Dodajte puter, jaja, Jedno PO Jedno. Na kraju Jos vaniliju. Dobro umucenu kremu istresite Preko banana.
Pecite u vodenoj kupki na 180 'C prvih 30 Minuta potom smanjite temperaturu na 160 i nastavite peci jos 30 to 40 Minuta.
Kad malo promrdate kalup, sredina kolaca ce Lagano zatreperiti, Tako treba!
Izvadite kalup Iz vodene kupke i ostavite da se Hladi Dva sata.
Spojite šećer, vodu i limunov sok (sirup) u serpicu i stavite na sporet da kuha bez mijesanja. Kad pocne Lagano mijenjati boju, cetkicom umocenom u vodu skidajte šećer sa zidove serpice. Cim dobijete boju cilibara, smaknite sa ringle i pazljivo dodajte mućenje (pocet ce naglo da pjeni) vrhnja. Vratite na ringlu, nastavite kuhati
DOK SE NE poručio Smanji za jednu trecinu, Oko ljubimac Minuta. Povremeno promijesajte. Ostavite 15-ak Minuta da se rashladi. Prelijte karamel sos Preko kolaca i ostavite da se Zajedno Hladi.
Posluživanje 
obruč kolaca skinite PRIJE posluzivanja. NOZ zagrijte pod mlazom vruce vode, posusite salvetom i rezite. Za svako novo Parce, postupak sa nozem ponovite.

Mozete servirati karamel sos posebno u zdjelici pa nek se svako sluzi Sam ja SIPA Koliko J. JE PO volji.

Nema komentara:

Objavi komentar