Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 28. studenoga 2015.

KEKS OBLATNA– Još jedan dobar recept za oblatnu! Pravi se sa keksom prelivenim čokoladaom!



Sastojci
3 lissta oblatne (veće)
600 gr keksa prelivenog čokoladom
Fil:
1 l mlijeka
10 kašika šećera
10 kašika gustina
250 gr margarina

200 gr šećer u prahu
1 vanil šećera
rendana kora od 1 limuna

Priprema
Od 1 l mlijeka izdvojiti 10 kašika, a preostalo mlijeko zašećeriti i staviti na šporet da provri.
Sjediniti gustin sa izdvojenim mlijekom i sve sipati u mlijeko koje vri. Skuvati krem i ostaviti da se ohladi.

Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati vanil šećer,l imunovu koru i sjediniti sa ohlađenim kremom.
Na list oblatne ravnomjerno nanijeti fil. Po filu složiti keks, ponovo premazati filom i prekriti drugim listom oblatne. Na drugi list oblatne nanijeti sastojke istim redosledom kao i kod prvog lista pa sve prekriti trećim listom oblatne.
Oblatnu ostaviti da se stegne pa sjeći na štanglice ili kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar