Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Kolač OD JABUKA: Lagan sam KREMAST, GOTOV ZA TREN (NEMA PEČENJA)



Sastojci:

5 Kom Jabuka (Zlatni delišes),
1,5 l vode,
3 vrećice pudinga OD vanilije (u prahu),
9 žlica šećera,
cca 200 g petit keksa
Za ukrasiti:
250 ml mlijeka,
2 vrećice šlaga u prahu

Priprema:
1. Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1,5 litru hladne vode (u koju SMO dodali 9
žlica šećera). Kad zakuha, kuhati DOK Jabuka NE omekša (Kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa Strane u posudu i izgnječiti.
2. U malo vode (par žlica) razmutite Puding U prahu i dodajte u vodu: U kojoj se kuhala Jabuka. Kuhajte mješajući par Minuta DOK SE NE zgusne.

3. U kuhani Puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.
4. Na dno lima za pečenje poslagati jedan crveni petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.
5. KADA se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti čokoladnim mrvicama / kakaom / ribanom čokoladom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar