Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 28. studenoga 2015.

NE BACAJTE STARI KRUH ISKORISTITE OVU SUPER IDEJU I NAPRAVITE UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA



odličan način da se iskoristi stari hljeb :)))))
 Sastojci
    potrebno je
    10-ak šnita starog hljeba
    po potrebi omekšalog maslaca
    10-ak kolutova šunke
    10-ak kolutova svježeg paradajza
    10-ak kolutova crnog luka

 po želji dimljene pancete
    3 kom jaja
    100 g tvrdog sira
    malo soli
Priprema
    1.
    Sve sastojke pripremiti i isjeći na kolutove. Hljeb isjeći i sa jedne strane premazati omekšalim maslacem.
    U kalup obložen papirom za pečenje  staviti parče hljeba, šunku, paradajz i luk. Sve ponavljati dok se ne utroše svi sastojci.
    2.

 Po želji između staviti pancetu.
    3.
    Jaja umutiti, malo ih posoliti i preliti preko hljeba
    4.
    preko narendati tvrdi sir
    5.
    Peći u zagrijanoj rerni na 200 C  20-ak minuta na najnižoj  prečki u rerni da se i sa donje strane fino zapeče.

Nema komentara:

Objavi komentar