Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


nedjelja, 29. studenoga 2015.

SLATKI KUPUS KAD PROBATE OVAJ RECEPT SPREMAT ĆETE GA UVIJEK NA OVAJ NAČIN



Slatki kupus može da se spremi Kao izuzetno ukusno jelo.Ne zahteva poseban trud, A blagotvorno deluje na organizam Jr podstiče izbacivanje suvišne tečnosti.Ovo varivo JE niskokalorično, pa Mogu da GA jedu i ONI Koji Su Trenutno na nekoj dijeti.
Sastojci
Glavica kupusa Srednje veličine
700-800 gr juneće plećke
DVE-tri Glavice luka
DVE-tri šargarepe
3-5 većih krompira
šolja kuvanog paradajza
začin c
aleva paprika
varjača brašna
Popis peršuna
Glavicu kupusa Srednje veličine očistite OD površinskih i oštećenih listova.Isecite JE prvo na polaovine, pa na četvrtine .Sada odstranite Koren i svaku četvrtinu isecite popreko na tri-četiri dela.Ovako isečen kupus stavite u veću šerpu, nalijte Povodom ja pustite da provri. KADA voda proključa pustite da VRI Jos 2-3 Minuta, da izađe jačina, ŠTO dvo rekle iskusne domaćice, sklonite i procedite vodu.
CIM STE stavili glavicu kupusa u vodu, nemojte gubiti vreme i čekati da voda provri.Uzmite meso i isecite na komade veličine GA otprilike 3 cm.To naravno NE moraju da Budu pravilne Kockice, Nego onako KAKO SE zalomi, NE Sitno Kao za teleću čorbu , VEC pravite krupnije komade Mesa.
U veliku šerpu sipajte malo ulja i CIM SE Ono zagreje stavite meso.Odmah smanjite temperaturu Jr NE želimo da GA spržimo, VEC UZ stalno mešanje da J. omogućimo da se dinsta u sopstvenom soku. Ako Ste primetili da se meso lepi za šerpu dodaje VRLO malo vode, tek toliko da rashladite šerpu ja da krene Lagano krčkanje Mesa. Za to vreme, DOK mezo bezbedno krčka u sopstvenom soku, očistite DVE, tri Glavice luka.Ako Su Glavice luka Velike, dovoljno JE DVE, ako Su Srednje veličine, Onda tri.
CIM STE primetili da JE mezo poprimilo boju Koja govori da JE termički obrađeno, a do JE otprilike posle 10 Minuta, dodajte luk i J. prstohvat šećera i promešajte.Ako nedostaje tečnosti, dodajte malo vode, tek toliko da se omogući Lagano dinstanje, bez zagorevanja ,
Sada očistite 2-3 šargarepe i isecite JE NA kolutove.Odmah JE dodajete u mezo sam luk.Promešajte sam pustite DA krčka.Posle desetak Minuta posolite jelo, vašim omiljenim začinom za soljenje, Jedna varjača JE sasvim dovoljna,: Doda. Serpa u kojoj dinstate sastojke, uvek JE poklopljena, Tako dobijate ONU divnu tečnost koju ispuštaju sastojci koje dodajete.
Stalno vodite racuna da IMA vodice u kojoj se sastojci Lagano dinstaju narednih 15 Minuta. Za to vreme, ogulite 3-5 većih krompira, isecite na četvrtine h. Uskoro ćete IH dodati čorbi. Oguljene i pripremljene za kuvanje, držite IH u činiji, potopljene Povodom, DA NE potamne na vazduhu.Ovaj deo pripreme jela ima za cilj da se SVI sastojci prodinstaju ja da se stvori Osnove za čorbu. Posle 15-tak Minuta distanja, KADA u šerpi ostane tek malo tečnosti, izmaknite šerpu sa ringle i Sve poprašite ravnom varjačom brašna. Brašna treba da Bude tek toliko da da gustinu budućoj čorbi.Dodajte odmah sam malo aleve paprike. Sve promešajte i vratite na ringlu.
Sada odmah ubacite pripremljen krompir, promešajte varjačom Sve sam dospite šolju kuvanog paradajza. Dospite ja Dve šolje vode. Promešajte Sve ja pustite da jelo ponovo krene da krčka.
* U ovoj prvoj fazi pripreme jela, ponavljate stalno postupak Oko kontrolisanja tečnosti u šerpi Jr SVI sastojci treba Lagano da krčkaju u divnoj tečnosti koju stvaraju sami.To se najbolje postiže ako se sastojci dinstaju na tihoj vatri, A šerpu držite poklopljenu, Jos ako JE poklopac staklen, Onda JE posao mnogo olakšan, Jr nećete morati svaki čas da dižete poklopac i rashlađujete jelo.Čim primetite da tečnost isparava vi odmah dodajete Malu količinu vode. *
KADA jelo ponovo provri, Posto Ste J. dodali Sve sastojke, (meso, luk, šargarepu, krompir i kuvani paradajz) neophodne za dobru osnovu buduće čorbe, dodajte ja Prethodno obaren kupus, nalijte jelo Povodom Tako da kupus, Koji Ste Sada dodali, Bude pokriven vodom.Pojačajte temperaturu da krene da provri smanjite temperaturu krčka.Čim ringle da jelo umereno krčka i kuvajte poklopljeno, Jos 30-40 Minuta ja VAŠ slatki kupus JE TADA TADA gotov! Na kraju, dodate Sitno iseckan list peršuna i promešate.
IPAK, da bi Ste Bili sigurni, probajte krompir Da li JE skuvan.Kad JE krompir gotov Onda Ste sigurni da JE I jelo GOTOVO, Jr not lepo baš Kad se kupus raspadne OD kuvanja.
Probajte i ukus čorbice: Da li JE dovoljno Slano, da li treba doterati ukus? Dodajte Jos malo začina za soljenje, ako JE potrebno.Uvek vodite racuna o Tome DA NE presolite jelo.
Najbolje bi Bilo da OVO JELO Prvi staviti spremate Tako ŠTO ćete DOK čekate da se glavica kupusa obari pripremiti Sve sastojke Koji CE VAM trebati: Isecite meso, očistite i iseckajte luk, očistite i iseckajte šargarepu, očistite i iseckajte krompir.Kad Sve pripremite krenite sa dinstanjem sastojaka KAKO JE navedeno u receptu Jr Znam da ćete Prvi staviti Dosta pažnje poklanjati kontrolisanju nivoa tečnosti prilikom dinstanja.Ovako ćete lakše ispratiti CEO proces: A posle ćete GA praviti zatvorenih očiju.Ako volite Ljuta jela možete dodati i ljutu papričicu.Takođe, nećete pogrešiti ako umesto kuvanog paradajza stavite tri četiri sveža paradajza isečena na četvrine BSG Koji krompir Više.
OVO JE jelo lepo ja sutradan Kad se podgreje Ali TADA NE bi trebalo da u njemu Bude krompira .Zato ako SLATKI KUPUS ostavljate u frižider za sutra, izvadite krompir Koji niste pojeli.

Nema komentara:

Objavi komentar