Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 28. studenoga 2015.

PILETINA NA JOŠ JEDAN NAČIN ALI POSEBAN: GULAŠ OD PILETINE



Ukusan i zdrav gulaš OD piletine i povrća.
Sastojci
500 gr pilećih Prša
200 gr graška
200 gr mrkve
100 gr korijena Celera
1/2 Vežica peršuna
1 glavica luka Crvenog
2 čehna češnjaka
4 kašike krušnih mrvica Velike
5 velikih kašika ulja
0,5 dcl pasiranog paradajza,
sol
papar
Način pripreme

Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak I lagano prodinstati.
Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti I popapriti po želji.
Podliti sa 200ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu I celer narezane na kockice.
Nakon pet minuta dodati grašak I pirjati sve zajedno dok ne omekša. (povrće ne treba prekuhati)

Na kraju dodati sitno icjeckani list peršuna, pasirani paradajz I krušne mrvice.

Nema komentara:

Objavi komentar