Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


subota, 28. studenoga 2015.

PRAVI HIT OVOG LJETA KOLAČ KOJI OSVJEVAVA BOLJE NEGO BILO KOJI DTUGI: TURSKI SPECIJALITETET: TRI LEĆE



Svaki put u slasticarnici kad pojedem jedno trilece meni je sramota da uzmem josh hahahh,toliko volim ovaj kolac sto se gostim svaki put kod kuce:) Evo jedan prelepi recept koji lako se pravi a josh lakshe ispari !!!
Sastojci
6 jaja,250gr secer, 300 gr.brashno pecivo i vanila

preliv-1kg punomasno mleko,750ml hopla,i 250 ml sojino mleko
karamel- 4 kashike secer se otope da stane braon onda sipash 50ml.mleko malo se karamelizira i zgusne to je to!

Priprema
1.
Jaja i shecer umutiti pa dodati brasho,pecivo i vanilaa.Smesa se stavi u cetvrtasti pleh i pece se 15-20 min na 200 c.

Kada je gotov izvadi se i istrese naopacki malo se prohladi u meguvremenu u isti pleh sipash pola od mleka i vratish opet peceni kolac drugu polovinu mleka posipesh odozgo.Lakshe nemoze biti Odozgo stavish karamel i pojedesh pola pleha hahahah prijatno!
Posluživanje
Mleko (tri vida- mleko ,hopla i sojino mleko) promeshash zajedno i treba da bude hladno ne toplo!!

Nema komentara:

Objavi komentar