Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


nedjelja, 29. studenoga 2015.

Šareni kolač! DEKORATIVAN, UKUSAN, JEDNOSTAVAN STA RECI više ...



Sastojci 
10 soljica brasna
1 prasak za pecivo
5 soljica šećera
5 soljica vode
3 soljice ulja
2 kasike kakaa

Priprema 
1.
brašno, prasak za pecivo i šećer pomesati.Dodati vodu i ulje i dobro izmesati, da Bude glatka masa, bez grudvica.
2.
Podeliti dobijenu masu na Dva jednaka dela, IU jedan staviti DVE kasike kakaa, A Drugo ostaviti KAKO ja jeste.
3.
Podmazati tepsiju i sipati testo> u Sam centar tepsije sipati malo belog testa (ja Sam radila manjom kutlacom, A moze i kasikom, recimo po tri kasike Jer sto se manje stavi kolač JE sareniji), zatim u istu tacku u belom testu sipati Tamno testo ja Tako Sve DOK SE NE potrosi materijal.
4.
kolač staviti da se Pece na 200 stepeni
e sad postoje DVE varijante
5.

Napraviti preliv OD 2 soljice vode i isto toliko šećera, ja preliti vruć kolač vrucim prelivom ILI NE ko voli preliv ...
6.
posuti prah secerom
7.
pre pecenja
ispecen kolač
8.
šareni kolač priprema
9.
šareni kolač Parce-ovog puta sa praskom za pecivo
10.
šareni kolač Jos Jedna slika
Posluživanje

Ja nisam Trenutno imala prasak za pecivo IU nedostatku Istog Sam stavila sodu bikarbonu jednu kasicicu, inace sa praskom za pecivo malo vise naraste i Bude kompaktniji, al VEC SMO Pola pojeli Tako da ocigledno ja jajnih stanica varijnta moze Kad Kao i ja nemate Trenutno prasak za pecivo .

Soljica za Meru JE ONA Manja za crnu Kafu.

Nema komentara:

Objavi komentar