
SVI kolači Su isprobani i Pravila Sam in Ove Kojeg datuma. OD razdijeliti navedenih Mera dobićete desetak kilograma kolača.
1 Rolat sa kokosom
Potrebno:
200 gr margarina
200 gr šećera
50 gr čokolade
350 gr mlevenog keksa
1 kesica instant Kafe razmućena sa 15 kašika vrele vode
100 gr prah šećera
1 vanilin šećer
150 gr kokosovog brašna
Priprema:
Za tamniji deo, umutiti 50 gr margarina sa šećerom i rendanom čokoladom. Dodati mleveni keks preliven kafom. Od ujednačene smese, na celofanu, masu rastanjiti u pravougaonu ploču. Za svetliji Deo, penasto umutiti preostali Margarin sa prah šećerom, vanilin šećerom i brašnom kokosovim, masu izraditi rukom, pa rastanjiti Preko pravougaone tamnije smese ja pomoću celofana uviti u rolat. Ostaviti uvijeno u celofanu da se stegne.
2 Rafaelo kuglice
Potrebno:
1 rafaelo oblanda
250 gr šećera
150 ml sojinog mleka
200 gr kokosovog brašna
125 gr margarina
2 vanilin šećera
45 celih oljuštenih pečenih lešnika
Priprema:
Staviti sojino mleko, vanilin šećer i šećer da prokuvaju ja da se šećer istopi. Skloniti sa MAGAZINE, pa dodati Margarin Sečen na listiće i mešati DOK SE NE istopi, A zatim dodati 100 gr kokosovog brašna i izmešati, pa ostaviti da se prohladi. Poluloptice oblandi napuniti filom, u polovinu staviti PO Lešnik, spojiti PO DVE, PA Lagano uvaljati u smesu kuvanu, A zatim u preostali Kokos i ređati u korpice papirnate. Ostaviti da se prosuše.
3 Kolumbo
Potrebno:
250 gr šećera
150 gr margarina
5 kašika kakaoa
200 gr mlevenog keksa
300 gr kokosovog brašna
Priprema:
U posudu za kuvanje sipati 1,5 dl vode i šećer. Dodati Margarin i kakao. KADA se, na tihoj vatri, Margarin i šećer rastope, skloniti sa šporeta, pa dodati 200 gr kokosovog brašna i mleveni keks. Mešati da se masa sjedini. KADA se masa prohladi, na celofanu JE rastanjiti na debljinu 1 cm Oko ja modlom vaditi oblike, PA ređati NA tacnu obloženu pek papirom da se stegnu. Posuti IH obilno preostalim kokosom.
4 Čoko - Rozen trouglovi
Potrebno:
½ pakovanja kora za tortu Rozen
200 gr šećera
125 gr margarina
2 kašike kakaoa
100 gr mlevenog keksa + 30 gr za posipanje
100 gr čokolade
Priprema:
Ušpinovati šećer sa 1 dl vode, pa skloniti sa šporeta i dodati na listiće Sečen Margarin, stalno mešajući da se Margarin otopi. Potom dodati kakao, 50 gr čokolade i mleveni keks, pa dobro izmešati. Rozen korice preseći na pola PO širini (drugu polovinu ostaviti za jednu sortu Jos kolača), pa filovati korice toplim filom. Premazati filom i gornju koricu, pa preliti sa 50 JE gr istopljene čokolade i posuti mlevenim keksom. Ostaviti da se stegne i ohladi, pa SECI na trouglove.
5 Ferero kuglice
Potrebno:
200 gr napolitanki sa lešnikom
300 gr krupno seckanih lešnika pečenih
200 gr margarina
200 gr čokolade
Za preliv:
200 gr čokolade
90 gr margarina
1 kašika Meda
krupno seckani pečeni Lešnik za posipanje
Priprema:
Izmrvite napolitanke i dodajte Lešnik. Umutite Margarin sa istopljenom čokoladom i dodajte Masi OD napolitanki i lešnika. Sve dobro sjedinite i pravite kuglice. Stavite u frižider na Ih Dva sata da se stegnu. Za preliv, istopite čokoladu sa margarinom i medom, kuglice kašičicom spuštajte u čokoladu i ređajte u papirnate korpice u koje lijepi posuli malo seckanog lešnika, A zatim Lešnik pospite ja Preko kuglica. Ostavite da se čokolada stegne, pa IH ređajte u braon korpice.
6 Karamel kocke
Potrebno:
½ Korica za Rozen tortu
125 gr margarina
200 gr šećera
1 Puding OD karamele
400 ml sojinog mleka
150 gr mlevenog lešnika pečenog + 50 gr za posipanje
Priprema:
Karamelizovati šećer na laganoj vatri, pa sipati 300 ml sojinog mleka i mešati DOK NE provri i karamel se NE rastopi. U preostalom mleku razmutiti Puding OD karamele, PA dodati U-proključalo mleko i mešati DOK SE NE zgusne. Zatim dodati na listiće Sečen Margarin i mleveni pečeni Lešnik, mešati DOK SE NE masa ujednači, A zatim toplim filom filovati korice. Nafilovati ja gornju Koru, PA JE posuti mlevenim pečenim lešnikom ja ostaviti da se ohladi i stegne. SECI na Kockice.
7 Susam kuglice
Potrebno:
125 gr margarina
4 kašike Meda
4 kašike šećera
100 gr čokolade
100 gr mlevenog keksa
100 gr mlevenih oraha
200 gr susama
Priprema:
Susam kratko propržiti u Suvoj šerpi. Posebno, u drugoj šerpi, sjediniti med, Margarin, izlomljenu čokoladu i šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi DOK SE NE dobije ujednačena smesa. Potom skloniti sa ringle, pa dodati prženi susam, mleveni keks i orahe, dobro izmešati TE. Od pripremljene smese praviti kuglice (BSG oblikovati salamu i ostaviti u frižider da se stegne, A zatim SECI na parčad).
8 Čokoladna srca
Potrebno:
100 gr suvog grožđa
100 gr smokvi
100 gr oraha
150 gr šećera
50 gr čokolade
malo struganog oraščića
malo cimeta
150 gr čokolade za prelivanje
Priprema:
Samleti smokve, grožđe Suvo, orahe, dodati malo oraščića i cimeta i na kraju gust sirup skuvan OD šećera sa malo vode i 50 gr istopljene čokolade. Masu dobro izraditi rukom, pa rastanjiti na celofanu na debljinu OD 0,8 mm, pa modlom u obliku srca vaditi kolačiće i ređati na tacnu sa pek papirom. Ostaviti da se prosuše, pa IH prelivati glazurom OD čokolade i ukrasiti.
9 Figaro oblande
Potrebno:
100 gr suvih šljiva
100 gr smokvi
100 gr urmi
100 gr suvog grožđa
100 gr oraha
100 gr pečenog lešnika
1 kašika šećera u prahu
2 kašike Meda
Sok 1 limuna
2 muška oblande
100 gr čokolade
30 gr mlevenih lešnika pečenih za posipanje
Priprema:
Urme, smokve i suve šljive iseći na tanke rezance, pomešati sa krupnije sečenim orasima i istucanim pečenim lešnikom, suvim grožđem i limunovim sokom. Dodajte šećer u prahu i med, pa dobro izmešajte. Stavite masu Između oblandi i pritisnite težim predmetom. Sutradan prelijte čokoladom i pospite mlevenim pečenim lešnikom, PA Kad se stegne, secite na štangle.
10 Korpice sa brusnicom
Potrebno:
250 gr čokolade
150 gr margarina
100 gr sušenih Brusnica
1 ekstrakt Ruma
1 kašika Meda
Priprema:
Brusnicama stavite u šolju i prelijte rumom, PA NEKA odstoje 2 sata. Otopite čokoladu, med i Margarin, dodajte jednu kašiku Ruma, pa punite papirnate korpice učiniti Pola. Potom dodajte nekoliko Brusnica, pa nastavite sa punjenjem korpica čokoladom. Na kraju ukrasite perlicama i štrasom i ostavite da se stegne.
Napomene:
SVI kolači Su ja na slici, na ovalu Su poređani s leva u Desno!
SVI SU pravljeni za slavu i dobili Su pohvale, A najviše čokoladna srca i korpice sa brusnicom ja Oba recepta sa Rozen koricama, koje Sam inače, sama sam smislila!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar