
Lagana torta za Sve ljubitelje cokolade i Kafe sa Puno krema, krckavim grilijasom ja beze koricama.
SASTOJCI
Za beze korice
5 belanaca
250 g šećera
1 kasika brasna
1 kasika sirceta ILI limunovog Soka
ZA Osnovnom KREM
1 l mleka
5 zumanaca
9 kasika šećera
9 kasika brasna / gustina
2 kesice vanilin šećera
250 g maslaca
ZA ČOKOLADNI KREM
150 g cokolade
150 g grilijasa OD oraha ILI lesnika
Za cappuccino krem
1 kesica Cappuccina
150 g seckane Sitno cokolade
DEKORACIJA
300 g slag pene
2 kasicice nes Kafe
listici cokolade za ukrasavanje OD
PRIPREMA
1.
Umutiti penu OD belanaca, dodati šećer, brašno i kasiku sirceta.
2.
Sipati u dresir kesu i na velikom plehu (30 × 40 cm) oblozenom masnim papirom, istisnuti trake OD umucenih belanaca, BSG smesu Samo lepo poravnati po celom plehu.
3.
Osušiti beze koricu na 125 ° C Oko 1 - 1, 5 sjedio.
4.
U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
5.
Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem OD umucenih zumanaca.
6.
Ohladiti i izmiksati sa maslacem.
7.
Podeliti smesu na Dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
8.
U Drugi deo smese staviti kesicu Cappuccina ja sitno seckanu cokoladu Kao za stracciatelu.
9.
Beze koricu preseci na pola, ja filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.
10.
Staviti drugu koricu i premazati kremom cappuccina.
11.
Na kraju umutiti slag penu sa mlekom BSG Povodom, dodati nes Kafu koju SMO razmutili u malo vode i premazati celu tortu.
12.
Ukrasiti listicima Bele sam crne cokolade.
13.
Dobro ohladiti prije serviranja.
Za grilijas JE potrebno rastopiti 75 g šećera Kao karamel i dodati 75 g lesnika ILI oraha. Sipati na nauljeni tanjir, A Kad se ohladi usitniti u avanu.
1.
KAKO izgleda beze Korica pre pecenja mozete pogledati ovde:
Posluživanje
KAKO napraviti listice OD cokolade? Otopiti posebno belu i crnu cokoladu na tihoj vatri. Odabrati dekorativne listove (Ruže NPR.) I cetkicom naneti deblji sloj rastopljene cokolade na povrsinu lista. Staviti na Mastan papir i kratko rashladiti u hladnjaku, pa pazljivo odvojiti popis OD cokolade.
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar