
Nedavno mi je Jedna kulinarska emisija podsjetila na mirise djetinjstva. Kad Sam Bila Mala Stvarno SMO Ove polpetiće često JELI ja .... ponekad .... Kao da ponovno osjećam mirise TIH davnih dana ... .. Probajte IH I VI!
SASTOJCI
3 fileta oslića BSG Bilo koje druge ribe
50 dkg krumpira
2-3 žlice ulja Maslinova
PO želji češnjaka
PO želji peršina
Soli, bibera
PRIPREMA
Očistite krumpir, narežite GA NA Kockice, posolite i stavite kuhati
Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete
Kad JE krumpir kuhan, procijedite GA, dodajte MASLINOVO ULJE ja po želji češnjaka sam peršina.Ja volim ja češnjak sam Peršin sam kod Mene JE togu Bilo punooooo.
Sve se lijepo izmiksajte Da Bude Kao carevine.
U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte Jos češnjaka sam peršina.Po potrebi i želji :))
Sve izmješajte žlicom da se SVI sastojci prožmu.
Kad STE bi napravili malo namočite dlanove (Jr JE smjesa malo ljepljiva) i uzimajte komade rukom TE smjese oblikujte kuglice TE, malo spljoštite IH I slažite IH NA tacnu
Sad TE polpetice panirajte.Znači Idu u brašno .. jaja ... mrvice.
Stavljajte Ih na vruće ulje.Treba im VRLO kratko da Budu gotove Jr JE ustvari Sve VEC kuhano ... Samo da poprimi malo zlaćane boje
UZ bi VAM JE dovoljno Samo malo salate ... ..čaša bolskog Plavca ... ja
Posluživanje
Ovaj recept je meni stvarno genijalan, a pogotovo kada se zna desit da ostanu riba ,dvije od roštilja pa ja onda to lijepo očistim od kostiju i kože ,skuham krumpir i sve ostalo po receptu i imam savršeno novo jelo…ili za večeru ili ostavim očišćenu ribu u frižideru pa imam drugi dan za ručak savršene polpete!!!!!
Nema komentara:
Objavi komentar