
Fenomenalan kolač! Mirisan, sočan, fin!
Sastojci:
biskvit:
20 g kakaa
1 vrećica Praška za pecivo
1 žličica cimeta vrhom
150 g šećera
4 jaja
2 dl jogurta
1 dl ulja
250 g brašna (pola glatkog, pola Ostrog)
jabučni sloj:
400 g naribanih jabuka
3 vrhom pune žlice šećera
1/2 žličice cimeta
1 dl jabučna Soka
1-2 žlice Ruma
2 pune žlice mljevena keksa
1 vrećica pudinga okusa vanile
Puding krema:
300 g slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
4-5 punih žlica šećera
2 vrećice Praška Puding s okusom slatkog vrhnja
Priprema:
Najprvo pripremite nadjeve:
Jabučni nadjev: naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati Oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna Soka i 2 žlice Ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu maknite s plamena Jabuka, pridodajte u NJ Puding, vratite na plamen i kuhate DOK smjesa NE učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi Jos šećera. Stavite po strani hladiti.
Puding krema: pripremite Puding PREMA uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se stvore grudice NE.
Od navedenih sastojaka umijesite smjesu biskvitnih: prvo miksajte šećer, ulje i jaje Jedno. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje DOK NE utrošite SVA jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite Sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte IH u tekuću smjesu, Blago izmiješajte.
Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20 × 30 cm), ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite 10 minuta. Ispečeni biskvitni sloj Sada premažite s kremom Puding (ukoliko osjetite da VAM JE čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par žlica vrhnja Kisela ja malo JE omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., Dobro rashladite kolač, uživajte.
Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
Kolač JE izvrstan i sutradan ... nimalo nema suhoće u Sebi!


Nema komentara:
Objavi komentar