Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

PUSLICA TORTA! ….SAVRŠENA TORTA ZA MOJ UKUS, NESTALA BRZINOM SVJETLOSTI, UVJERITE SE ZAŠTO….



Sastojci
Kore
10 bjelanjaka
400 gr šećera
1 kašika octa

200 gr sjeckanih prženih lješnjaka

Krema
10 žumanjaka
3 pudinga vanilije OD
8 kašika gustina
10 kašika šećera
250 gr margarina
1,5 l mlijeka
100 gr čokolade Milka Bijele
100 gr čokolade sa lješnjacima Milka
50 gr čokolade za kuhanje
2 vanilij šećera
100 gr sjeckanih lješnjaka

Priprema
1.
Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg i Tome dodati 200 gr šećera, pola kašike octa i nastaviti mutiti Jos

10-ak Minuta. U kalup za tortu promjera 28 cm staviti papir za pečenje, Preko papira posuti sjeckane lješnjake, A lješnjake premazati bjelancima. Peci na 150 C Sjedio sam pol. Kad JE kora pečena okrenuti JE, skinuti papir za pečenje Tako da lješnjaci Budu Gore. Isto ponoviti i sa drugom korom.
2.
Umutiti žumanjce sa šećerom, ja Tome dodati Gustin, Puding OD vanilije i 3 dl mlijeka i nastaviti mutiti DA NE Bude grudvica. Preostalo mlijeko zakuhati i Tome dodati pripremljenu smjesu OD žumanjaca ja kuhati DOK SE NE krema zgusne. Fil ohladiti i Tome dodati dobro izrađen Margarin.
3.
Kremu podijeliti na pola, u jednu polovicu dodati 2 vanilij šećera i rastopljenu bijelu čokoladu, au drugu polovicu dodati rastopljenu čokoladu sa lješnjacima i čokoladu za kuhanje.
4.
Slagati kora-crni fil-Žuti fil, kora crni fil-Žuti fil, ja ostaviti malo kreme za tortu ukrašavanje.Presuti sjeckanim lješnjacima.


http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar