Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

UKUSAN SOČAN MA FENOMENALAN: JOGURTINA



Jako fini kolač OD najjednostavnijih sastojaka. Jogurt daje nevjerojatnu svježinu pm, može se koristiti i Kremasti sir umjesto jogurta. Meni se dogodi da nemam Uvijek Sira u frižidreu, A jogurta Uvijek IMA, A DA NE spominjem da JE OVO Puno jeftinija verzija)) Odlično može poslužiti ja Kao sočna biskvitna podloga za voćne torte i sirne.

SASTOJCI
biskvit
• 15 dag omekšalog maslaca
• 25 dag šećera
• 25 dag brašna Ostrog

• 25 dag jogurta
• 4 jaja

krema
• 50 dag jogurta
• 4 žumanjka
• 4 dag škrobnog brašna
• 10 dag šećera

PRIPREMA
Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg, dodajte im prstohvat Soli da Budu čvršći. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Namastite obruč za torte promjera 22 najbolje, Ali može sam kalup za brioche.
Mutite maslac sa šećerom, dodajte jogurt i žutanjke, pa umiješajte brašno.

 Lagano kuhačom na kraju umiješati bjelanjke i peći oko 30-40 minuta. Ne otvarajte pećnicu u toku pečenja, jer će vam tijesto “sjesti”.
Za kremu rastopite jogurt s malo gustina, da se gustin otopi.
Promiješati jogurt, žutanjke, šećer i škrob, pa na srednjoj varti kuhati da se lijepo zgusne.
Pokriti folijom i ohladiti, te poslužiti s fino hladnom jogurtinom, a možete posuti i malo bobičastog voća ili samu s čajem ili kavom.

POSLUZIVANJE
Ova torta se može napraviti i s voćnim jogurtom! Nisam radila kremu od jogurta,djeca će je brzo pojesti s pekmezom i nutellom. Bratova cura ju je napravila odmah danas i dodala u tijesto šaku suhih brusnica- predobro joj je ispalo, a pekla je u kalupu za srneći hrbat!

Ako želite možete u tijesto dodati 1/2 vrećice praška za pecivo, jer će tada sasvim lijepo se dignuti, a vi ćete biti sigurni da neće ispasti "gumast" što se obično kod ovakvih tijesta događa.

Nema komentara:

Objavi komentar