
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna Ostrog
3 žlice mlake vode
Preljev
1 dl mlijeka
malo Ruma
Krema
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica brašna Ostrog
1 žlica gustina
8 dl mlijeka
250 g margarina
1 kesica šljaka pjene
50 g čokolade
Priprema
Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160 ° C DOK biskvit NE porumeni (Oko 25 minuta). Izvaditi biskvit CIM dobije boju Jr CE u protivnom Biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
KADA JE biskvit ohlađen treba GA nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo Ruma.
Krema: Dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, Gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (Kao Puding) 5 Minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
KADA JE krema hladna u nju dodati 1 Margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
Pripremiti troska po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga Sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar