Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

7 + 7 + 7 Ovako se ZOVE jer svega ide po 7

7-7-7-3499a42e6ca20268fb8d526b2d6879cd_header

Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna Ostrog
3 žlice mlake vode
Preljev
1 dl mlijeka
malo Ruma


Krema

7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica brašna Ostrog
1 žlica gustina
8 dl mlijeka
250 g margarina
1 kesica šljaka pjene
50 g čokolade

Priprema
Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160 ° C DOK biskvit NE porumeni (Oko 25 minuta). Izvaditi biskvit CIM dobije boju Jr CE u protivnom Biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
KADA JE biskvit ohlađen treba GA nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo Ruma.

Krema: Dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, Gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (Kao Puding) 5 Minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
KADA JE krema hladna u nju dodati 1 Margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
Pripremiti troska po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga Sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.


http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar