Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

ZORINI PUŽIĆI – Godinama sam mu verna i, pored ponekog izleta, uvek mu se vraćam!!!

ZORICINI PUŽIĆI

Godinama Sam J. Verna sam, pored ponekog izleta, uvek Mu ćale vraćam !!!
Sastojci  
Za testo:
300 gr mekog brašna za kolače savjet 400
2 dl mleka
25 gr svežeg kvasca
2 žumanceta
na vrh noža Soli
100 gr margarina
150 gr šećera
Za prelivanje pužića:
1/2 lit. mleka
6 kašika šećera
2 kesice Vanilin šećera Dolcela

Priprema
1.
TESTO: U 2 dl mlakog mleka rastvorite kašiku šećera i Kvasac. KADA Kvasac nadođe, dodajte GA brašnu, dodajte žumanca i tako, pa zamesite glatko testo. Pustite da se odmori GA 10 Minuta.
2.
Na pobrašnjenoj dasci, oklagijom razvucite tanko testo u pravougaonik. Margarin i šećer penasto umutite i njime premažite testo. Urolajte ga i tankim nožem isecite parčad debljine 2 cm. Podmažite pleh (ja sam koristila đuveč pleh) i poređajte pužiće sa manjim razmakom između.
3.
Pleh stavite na toplo mesto i ostavite da odmara oko sat vremena. Za to vreme ugrejte rernu na 200 C i stavite mleko, šećer i vanilin šećer da se kuva bar 15 minita. Ovim sirupom ćete preliti pužiće kad budu na pola pečeni. Vratite ih posle u rernu i pecite još 10 minuta (dakle, ukupno vreme pečenja je oko 20 minuta).


Posluživanje
Možete ih posluživati i tople i hladne, volja vam!!!

Nema komentara:

Objavi komentar