Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


srijeda, 25. studenoga 2015.

” ĆEVAPI ” – Kao iz Ćevapdžinice su…meso je sočno, a lepine ko duša..Ovako ih ja pravim već godinama :)


Sastojci:
Smjesa za meso
500 g mljevenog mesa
5 cehni bijelog luka
2 kasikice sode bikarbone
Po zelji ot ja sto vise bibera
1 dl kisele vode

Lépine:
500 g brasna
2 kasikice šećera
2 kasikice Soli
1 vrećica kvasca
1 dl ulja
2,5 dl mlake vode

Priprema:
1.
Meso staviti u masinu za mljevenje (multipraktik), dodati sitno izriban bijeli luk, sodu bikarbonu, sol, Biber i kiselu vodu.Sve Zajedno izmjesati.Smjesu sasuti u posudu i ostaviti da stoji U frizider DOK lepinje NE Budu gotove.
2.
Brašno, Kvasac, šećer i sol sastaviti ja promjesati.U vodu dodati ulje i zamjesiti lepinje.Kad sebi Sve sjednacilo, da nema vise brasna dodati jos 3 kasike ulja pa dobro izmjesati 1-2 min.Ostaviti na toplom da se udupla.
3.
Kad JE tijesti nadoslo, izvaditi GA NA radnu povrsinu i podjeliti na 4 djela.Svaki Dio oblikovati u lopticu Onda valjkom rastanjiti da Bude debljine 1 cm.Svaku lepinju staviti na cistu krpu i prekriti sa drugom krpom.Ostaviti da stoji 15-ak minuta ,
4.
U medju vremenu, ukljuciti rernu na 250 * C IJ nju staviti pleh za Peci da se zagrije dobro sa rernom.Na Tako vreo pleh stavljati lepinje i peci DOK NE dobiju smedjkastu boju.Brzo se napusu i porumene.
5.

Pecene lepinje vaditi i staviti IH NA salavetu, prekriti krpom i ostaviti da se ohlade.
6.
Meso izvaditi Iž frizdera sam pomocu lijevka istiskivati ​​cevape (moze sam neki veci spric) Peci in U Tavi.
7.
Kad Su SVI ćevape peceni u tavu Gdje Su se pekli doliti pola Litra vode i malo vegete, pustiti da prokuha i smaknuti sa MAGAZINE.
8.
drugu tavu u kojoj nemoze da Zagori BSG da se zalijepi staviti na vatru i zagrijati dobro, dodati po malo vode unutra 3-4 kasike ja na to Tako vrelo staviti lepinju, koju SMO prepolovili.Dok lepinja vodu upije i malo sasvim se zapece izvaditi Iž tave i ponoviti postupak sa ostalim lepinjama.
9.

"Natrpati" Dosta Luka i uzivati

Nema komentara:

Objavi komentar