Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


nedjelja, 22. studenoga 2015.

FERRERO ROCHER TORTA IZUZETNOG OKUSA

Ferrero-roche-torta

Puno puta ste me znali pitati da li imam recept za Ferrero rocher tortu, tako da sam ju pripremila samo za vas. Sada mi je jasno zašto je Ferrero torta toliko popularna, jer mene je ostavila bez riječi, a kako i nebi kada su dio nje sastojci koji su neodoljivi Mascarpone, Nutella, lješnjaci, ma zamislite samo. Osim ukusne kreme veoma mi se svidio i biskvit koji je tako sočan. Odmah ju upisujem na moju listu favorita za dječije rođendane, može se čak oblagati i tičinom. S obzirom da nisam dugo učestvovala u blogerskoj igrici FBI rukavice, gdje blogeri istražuju recepte zadanog bloga, malo sam se zaželila i krenila istraživati. Ovoga puta zadani blog je Ave dulcis naše drage Tamare. Prvo su mi za oko zapele štrudle od smokava, a kada sam ugledala Ferrero rocher tortu, odluka je pala. Znala sam da je recept provjeren i da mu mogu vjerovati, tako da sam se bez puno razmišljnja bacila na pripremu da i sama isprobam tortu o kojoj se toliko priča, a sada znam i zašto, mene je osvojila. U receptu sam umijesto mijerenja u šalicama sastojke pretvorila u grame, tako da vam bude lakše, jer vidim da često niste sigurni kako izmjeriti sa šalicama.

Puno puta ste me znali pitati da li imam recept za Ferrero rocher tortu, tako da sam ju pripremila samo za vas. Sada mi je jasno zašto je Ferrero torta toliko popularna, jer mene je ostavila bez riječi, a kako i nebi kada su dio nje sastojci koji su neodoljivi Mascarpone, Nutella, lješnjaci, ma zamislite samo. Osim ukusne kreme veoma mi se svidio i biskvit koji je tako sočan. Odmah ju upisujem na moju listu favorita za dječije rođendane, može se čak oblagati i tičinom. S obzirom da nisam dugo učestvovala u blogerskoj igrici FBI rukavice, gdje blogeri istražuju recepte zadanog bloga, malo sam se zaželila i krenila istraživati. Ovoga puta zadani blog je Ave dulcis naše drage Tamare. Prvo su mi za oko zapele štrudle od smokava, a kada sam ugledala Ferrero rocher tortu, odluka je pala. Znala sam da je recept provjeren i da mu mogu vjerovati, tako da sam se bez puno razmišljnja bacila na pripremu da i sama isprobam tortu o kojoj se toliko priča, a sada znam i zašto, mene je osvojila. U receptu sam umijesto mijerenja u šalicama sastojke pretvorila u grame, tako da vam bude lakše, jer vidim da često niste sigurni kako izmjeriti sa šalicama.

suhi-sastojci

2. U drugoj posudi pomješajte jaja, mlijeko, ulje, aromu vanilije i dodajte postepeno u suhe sastojke dok miksate.

priprema-za-biskvit

sjedinjavanje-sastojaka

3. Na kraju dodajte vrelu vodu koju kratko mješate, tek tolko da sjedinite sa ostalim sastojcima.

biskvit-pripremljen-za-pecenje

4. Na dno okruglog kalupa 26 cm postavite masni mpapir, spojite obruč i odrežite višak papira koji viri sa vanjske strane.
5. Ulijte pripremljenu smijesu.

smijesa-u-kalupu

6. Stavite peći biskvit u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva oko 40 min.
7. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi (malo sam bila nestrpljiva tako da sam ga krenila ranije prebacivati i onda mi je puko, jer je bio topal ) nožem odvojite stranice, odljepite masni papir.
8. Biskvit prerežite na tri jednaka dijela, možete to učiniti žicom kao što sam ja na slici ili nožem.

rezanje-biskvita

FERRERO KREMA
1. Lješnjake raširite po tepsiji i stavite peći na 200 stupnjeva dok ne porumene, ali pripazite da ne zagore. Kada se ohlade trljanjem lješnjaka dlanom o dlan odvojit ćete kožicu. Nožem ih nasjeckajte.
2. Mascarpone sobne temperature izradite sa Nutellom, dodajte lješnjake.

ferrero-krema

SLAGANJE
1. Biskvit – krema

prvi-sloj-biskvita

slaganje-ferrero-krema

2. Biskvit – krema

slaganje-drugi-sloj-biskvita

slaganje-drugi-sloj-ferrero-kreme

3. Biskvit – krema

slaganje-treci-sloj-ferrero-kreme

zavrsni-sloj-ferero-kreme

ferrero-torta-sa-dekoracijom




Nema komentara:

Objavi komentar