
Ovako ja spremam mleveni paradaiz za zimu, jako dobro stoji u flašicama OD 2dcl.
Sastojci
Satojci:
5kg paradaiza
2 kašike Soli
2 kašike šećera
2 ljute feferone ko voli ljuto
1 veza peršuna
Priprema
1.
Paradaiz preliti vrućom Povodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila. Paradaiz oguliti, samleti na mlinu za meso. Mleveni paradaiz staviti u posudu dodati tako, šećer, sitno seckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane (ko voli ljuto NE NEK NE stavlja feferone) .Staviti da se kuva, Kad provri kuvati 15 Minuta i toplo pakovati u flašice. Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji Tako DOK SE NE ohladi. Pre pakovanja feferone izvaditi (pojesti Ko voli ljuto) .Ovu količinu mlevena paradaiza kuvam Iz Dva puta, zbog toga ŠTO boja ostaje lepša Kad JE Manja količina pri kuvanju manje se kuva i ostaje Više vitamina.Za pakovanje Su podesne i boce OD 7dcl SA širokim zatvaračem.
Nema komentara:
Objavi komentar