Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

ŠAMPITA! Jednostavno da jednostavnije ne može biti. A i brzo se napravi-15 MIN!



This danas JE maksuzija za mog svekra. NE da JE voli, Nego JE baš vooooliii
SASTOJCI
6 Kom Jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika ulja
6 kašika brašna
1/2 kesice Praška za pecivo
ZA AGDU
24 kašike šećera
200 ml vode
PRIPREMA
Odvojiti žumanca OD bjelanaca. Bjelance stavite u veću posudu, Jr CE SE kasnije dodavanjem Agde povećati volumen.
Žumanca dobro umutiti sa šećerom, dodati 6 kašika mlijeka, pa mutiti, pa 6 ulja, pa mutiti, pa na kraju brašno sa praškom za pecivo i dobro izjednačiti Sve.
Pleh podmazati uljem i istresti masu i staviti da se Pece. Peci nekih 10-15 Minuta, vidjećete po boji patišpanje.
Dok se OVO Pece u šerpu stavite 24 supene kašike šećera i 200 ml vode. Stavite na vatru da prokuha, promiješajte par puta.
Dok čekate da agda prokuha (ai patišpanja sebi Jos Uvijek Pece) mutite bjelanca. Moraju Biti dobro umućena, Kad izvrnete zdjelu naopako, NE smije da ispadne.
Za to VRIJEME patišpanja dobija svoju lijepu boju.
CIM agda provri, NEKA VRI Jos 2-3 minute, NE Više sam odmah JE onako vruću polako sipajte u zdjelu sa umućenim bjelancima, NE prestajući mutiti. Mikser NEK RADI NA najjačoj brzini, cijelo VRIJEME miješajte DOK SE Sve se izjednači NE.

Izvadite patišpanju Iz rerne, ja OVO Lagano prelijte Po površini, ravnomjerno rasporedite ja malo zagladite gornju površinu. Vratite Jos malo u rernu, da se zapeče. Nekih 2-3 minuta.
Savjet Više - Bjelanca bilo bolje zaista dobro umutiti, mutite SVO VRIJEME DOK SE Pece patišpanja. Ja isto Tako mutite ŠTO Više Kad dodate agdu.
Ukoliko mislite da CE SE pojesti Taj dan (ako tost goste i sl.) Pravite JE ovako, Ali ako CE VAM stajati dan-dva voditelja, Onda na kraju u bjelanca dodajte 2-3 kapi limuna, tek toliko da se NE ušećeri.
Posluživanje
Eh tužnu dodajem Komentar. Merium JE Pravila, kod nje JE patišpanja suha, not upila onaj šećer (agdu) Iz bjelanceta.
Sačekala JE da se ohladi patišpanja, pa na to dodala OVO umućeno bjelance. Tako ćete izbjeći efekat mokre patišpanje ako se nekom svidja Tako.
Po receptu vruće bjelance IDE direktno na vruću patišpanju (ZATO SE I Tako Brzo napravi Jer nema čekanja ni praznog Hoda), Ali eto ako neko voli da "suhlje", nek ovako proba.

Nema komentara:

Objavi komentar