Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

POHANE PALAČINKE PUNJENE BIJELIM MESOM KADA IH JEDNOM PROBATE POSTAĆE VAŠ OMILJENI DORUČAK



Sastojci
3 komada pilećih Prša
30 dag očišćenih šampinjona
1 luk
1 Ljuta papričica
mješavina začina (Peršin, majčina Dušica, Origano, metvica)
sol

6-8 palačinki (KAKO inače pravite)
za paniranje
brašno
4 jaja
Krusne mrvice
ja ulje za prženje

Priprema
1.
Palačinke pripremiti i popržiti PREMA uobičajenom receptu.
2.
Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu, A može se dodati i bijeli luk, dodati nasjeckane gljive Svježe, promješati posoliti pa dodati začine.
Dinstati UZ dodavanje vode po potrebi.
Pred kraj dodati kuhanu piletinu. (Ja Sam piletinu kuhala dan PRIJE za Juhu Posto JE Ostala velika količina OVO JE Bila mi prigoda da JE iskoristim)

3.
Na palačinke rasporediti PO 2-3 žlice Ove smjese U jednom redu, PA palačinke motati Kao sarmu, znaci prvo uviti krajeve preme unutra PA ONDA zarolati palačinke.
4.
Panirati Ih na uobičajeni Način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice, JA Sam postupak ponovila Jos jedanput.
5.
Pržiti u vrućem ulju DOK NE dobiju finu boju,
vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Posluživanje
Može poslužiti SE KAO toplo predjelo, A meni JE sasvim fino ja Kao glavno jelo UZ neku sezonsku salaticu :)

Nema komentara:

Objavi komentar